V niektorých ázijských krajinách vedia, ako veľmi prospešná pre váš organizmus je práve polievka. Preto je v ich jedálničku nie len na obed či večeru, ale aj ráno.
Pestrosť
Pri vymýšľaní polievok nemáte žiadne hranice. Výhodou je, že si ju môžete pripraviť na viac dní a rovnako to, že je dokonca v niektorých prípadoch na druhý deň polievka ešte chutnejšia. Na polievky nepotrebujete žiadne špeciálne recepty. Pokojne skúšajte, kombinujte to, čo vám práve príde pod ruku. Do polievky môžete zužitkovať to, čo práve vaša chladnička ponúka.
Zahreje aj posilní
Najmä počas jesenných a zimných mesiacov si vaše telo bude pýtať oveľa viac teplej stravy. Polievky sú preto skvelou alternatívou šalátov, ktoré preferujete najmä počas leta. Zahrejú váš organizmus a zároveň ho aj posilnia. A to vďaka množstvu vitamínov a minerálov, ktoré polievka obsahuje. Bez rozdielu či je pripravená z mäsa, alebo zeleniny. Obe dodajú telu potrebnú dávku živín. Navyše sú polievky bohaté na vlákninu a treba spomenúť tiež to, že ju pokojne môžete rátať do pitného režimu.
Príprava
Aby bola polievka sýta, no zároveň nemala veľa kalórii, vyhnite sa zbytočným tukom v podobe masla či zápražkám. Ak chcete polievku zahustiť, rozmixujte časť zeleniny, ktorú ste v polievke varili. Skvelou voľbou je aj červená šošovica. Tá sa pomerne rýchlo uvarí a ak ju dáte do hrnca hneď na začiatku, rozvarí sa a polievka bude vďaka nej hustejšia. Zároveň prijmete aj bielkoviny, ktoré sú pri zhadzovaní kíl dosť dôležité.