V stredu nás čaká silný spln.pexels
StoryEditor

Výnimočný spln čakajte už o pár dní. Čo by ste mali a čo naopak nemali počas neho robiť?

29.08.2023, 14:00
Životný štýl

Tohtoročný august je z hľadiska astronómie pomerne zaujímavý. Počas jedného mesiaca totiž nastanú dva supersplny. Jeden ste už absolvovali a ten druhý môžete očakávať už o pár dní a to 30. augusta. Práve ten je nazývaný aj modrý mesiac. Je to ojedinelý úkaz, ktorý však môže pomerne výrazne vplývať aj na váš spánok, pocity a tiež na pleť či celkovú kondíciu. Buďte preto opatrní a dávajte pozor na to, čo počas týchto dní robiť budete a čomu sa naopak radšej vyhnete.

Ak patríte k tým senzitívnejším ľudom, iste silu „modrého mesiaca“ pocítite rovno vo viacerých oblastiach.

Odchod do postele

Spln u mnohých ľudí spôsobuje nespavosť. Práve preto by ste mali dbať na skorší odchod do postele, aby sa vaše telo dokázalo uvoľniť. Doprajte si ľahšiu večeru, aby ste odľahčili tráviacemu traktu a tentokrát môžete pokojne siahnuť aj po doplnku v podobe melatonínu. Práve nedostatok spánku sa totiž bez pochyb odrazí na vašej pleti.

Pôst

Pár dní pred splnom a počas neho by ste mali prehodnotiť aj to, čo máte na tanieri. Vaše telo potrebuje skôr ľahšiu stravu. Zabudnite na vyprážané a príliš ťažké pokrmy. Uprednostnite ovocie, zeleninu, alebo si počas tohto dňa naordinujte pôst, počas ktorého bude piť len vodu, prípadne bylinkové čaje. To je presne to, čo vaše telo bude potrebovať a aj to ocení.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 01:20