Toto sú najlepší bojovníci proti zlej nálade.
StoryEditor

Prajme si jednoducho a úspešne: Zamerajte svoju pozornosť tým správnym smerom!

22.08.2023, 12:00
Životný štýl

Mudrci tvrdia, že vo vesmíre je všetkého dostatok - bohatstva, šťastia, úspechu, peňazí, zdravia i lásky. Aj my môžeme v našom živote oplývať všetkými týmito darmi. Potrebujeme len svoju pozornosť ZAMERAŤ TÝM SPRÁVNYM SMEROM.

Na čo počas dňa najčastejšie myslíte? Na to, že robíte prácu, ktorá vás nebaví a za ktorú dostávate navyše aj málo peňazí? Na večné hádky s partnerom a netaktné poznámky svojich kolegov? A keď k popoludňajšej kávičke siahnete po sladkosti, hlavou vám prebleskne výčitka, že ste počas posledného mesiaca pribrali dve kilá? Potom sa nečudujte, že nie ste spokojní so sebou ani so svojím životom. Akákoľvek myšlienka je totiž energia, ktorá sa za každú cenu snaží prejaviť v reálnom živote – inými slovami zmeniť sa na čin.

Táto myšlienka si na svojej ceste hľadá ďalšie podobné myšlienky (energie rovnakej vlnovej dĺžky), s ktorými sa potom spojí a vytvorí ešte silnejší energetický prúd. Ten vám potom do života pritiahne presne to, o čom premýšľate – nudnú prácu za mizerný plat, nevrelého partnera, arogantných kolegov a dokonca aj nevzhľadnú pneumatiku okolo pása.

Platí to však aj naopak. Rovnakým spôsobom si môžeme do života privolať mnoho krásnych vecí, možností a situácií, po ktorých v hĺbke duše túžime. Stačí rešpektovať základné pravidlo, ktoré hovorí: To, čomu veríte, sa stane, a to, čomu neveríte, sa vo vašom živote nikdy nemôže uskutočniť

Začnite s malými vecami

Znie to jednoducho, že? Také jednoduché to však nie je. Človek, ktorý žije od výplaty k výplate, asi len ťažko uverí tomu, že mu na konte pristanú milióny, a tomu, komu rodičia celé roky prorokovali, že z neho nikdy nič poriadneho nebude, sa zo dňa na deň asi nestane úspešným podnikateľom.

Vždy je preto najlepšie začať s drobnými vecami, na ktorých vám až tak nezáleží. Prajte si napríklad nové náušnice, šatku alebo voľné miesto na parkovanie. Malý úspech pritiahne väčší, to je skrátka zákon, a vy potom časom môžete svoje požiadavky stupňovať

Pracujte s fantáziou

Svoje prianie formulujte vždy len v prítomnom čase, nikdy nie v budúcom. Keď poviete: „Chcem byť bohatý“, vytvoríte situáciu, keď budete niečo chcieť, ale stále vám to bude chýbať. Namiesto toho vyslovte: „Som bohatý“ a každý deň si skúste aspoň 10 minút predstavovať, ako by ste sa cítili, keby to tak skutočne bolo. Kráčate po ulici a vo výklade vás upúta nádherný kostým. Bez váhania vstúpite do obchodu a kostým si kúpite. Listujete katalóg a vyberáte exotickú dovolenku.

Jazdíte v novom aute, cítite vôňu kožených sedadiel a pod rukami zamatový poťah volantu... Záleží na vašej fantázii. Čím živšia je predstava, tým máte väčšie šance, že sa prianie uskutoční

Poďakujte vopred

Za splnenie svojho želania poďakujte vopred. Tak ho doslova vtiahnete do prítomnosti. Je to podobné, ako keď si cez internet objednáte tovar a po vyplnení objednávkového formulára stlačíte tlačidlo enter. Dávate tak najavo, že je to pre vás vybavená záležitosť, a je len otázkou času, kedy vám to život doručí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 04:19