Dovolenkovať nemusíte len v zahraničí pri mori, ale aj na Slovensku.dreamstime
StoryEditor

Nezabudnuteľná dovolenka na Slovensku: za krásnymi miestami nemusíte ísť za hranice

05.08.2023, 09:00
Životný štýl

Takmer všetci odchádzajú v lete niekam za hranice k moru. Čo keby ste išli tento rok proti prúdu a dali šancu našej malebnej krajine. Áno, aj na Slovensku môžete zažiť nezabudnuteľnú dovolenku. Či už preferujete relax, prekrásne výhľady alebo historické pamiatky, tieto tipy sa vám rozhodne zídu.

Slovensko je prenádherná krajina, ktorá ponúka dych berúce výhľady, monumentálne historické pamiatky či zábavné atrakcie. Ak ste sa rozhodli, že tento rok nepôjdete k moru a strávite voľný čas doma, rozhodne by ste si mali pár dní odložiť na výlety po Slovensku. Možno si to totiž neuvedomujete, no aj naša krajina vám môže dopriať nezabudnuteľnú dovolenku.

Pre vášnivých turistov

Ak preferujete dovolenku na horách, rozhodne by ste si mali prenajať karavan a precestovať malebné kúty Slovenska. Najkrajšie scenérie môžete uvidieť vo Vysokých Tatrách, kde by ste okrem Štrbského plesa mali zavítať na Lomnický štít alebo k vodopádom Studeného potoka. Za návštevu rozhodne stoja aj Malé Karpaty, ktoré ukrývajú množstvo turistických chodníkov, ale aj Slovenský raj, v ktorom sa môžete prejsť na Tomášovský výhľad a po ňom preskúmať Dobšinskú ľadovú jaskyňu. Ak vás zostane ešte pár dní voľna, s kľudom zavítajte aj do Malej Fatry či Pienin.

Pre milovníkov historických pamiatok

K historickým pamiatkam patria nepochybne hrady a zámky, ktorých na Slovensku nájdete nespočetne veľa. Rovnako tak však môžete stráviť dovolenku v mestách, ktoré sú taktiež nabité históriou. K takým patria napríklad Košice, v ktorých si nezabudnite pozrieť Dóm Svätej Alžbety či štátne divadlo. Ak ste už videli Bratislavu či Poprad, zavítať môžete do banských miest, ako je Banská Bystrica či Kremnica. Za návštevu však stojí najmä Štiavnica, v ktorej nájdete Námestie Svätej Troje, židovskú synagógu či jednu z najkrajších barokových kalvárii Európy.  

Pre dospelých aj deti, ktoré milujú zábavu a vodu

Ak si chcete na dovolenke oddýchnuť pričom vaše deti sa budú zabávať, rozhodne by ste mali zavítať do jedného z našich aquaparkov. Tobogány či iné atrakcie vás čakajú v Tatralandii, Aquacity Poprad, v Aquaparku Senec či Meander Parku Oravice. Ak patríte k fanúšikom jazier a prírodných kúpalísk, na svoje si môžete prísť na Seneckých jazerách, Liptovskej Mare alebo Duchonke.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 11:54