Zorganizujte si kuchyňu podľa vašej osobnosti.dreamstime
StoryEditor

Kuchyňa podľa osobnosti: Vďaka správnemu usporiadaniu sa vám bude lepšie variť

30.07.2023, 17:00
Životný štýl

Trávite v kuchyni veľké množstvo času, no aj tak sa vám stane, že v nej niečo neviete nájsť alebo niekam uložiť? V tomto prípade by ste si ju mali usporiadať úplne odznova. Bude to znieť zvláštne, no pomôcť vám v tom môže práve váš typ osobnosti.

Či už v kuchyni varíte a pečiete sporadicky alebo naopak neustále, často prikladáte veľký dôraz najmä jedlám, ktoré v nej vytvárate. Svoju pozornosť by ste však mali zamerať aj na jej organizáciu. Ak budete mať kuchyňu usporiadanú správne, nielenže sa vám bude ľahšie variť, ale predovšetkým sa budete cítiť ako doma. Pozrite sa, ako si môžete zorganizovať kuchyňu podľa vášho typu osobnosti.

Milovníčka jedál, ktorá varí vždy, keď sa dá

Jedlo milujete a varenie ešte viac. Keďže v kuchyni trávite naozaj veľa času, mali by ste si ju usporiadať tak, aby ste v nej dokázali navariť čo najrýchlejšie. Najlepšie pre vás bude, ak si všetky dôležité riady a potraviny uložíte na jedno miesto. Využiť môžete napríklad otvorenú policu. Takýmto spôsobom už nikdy nestratíte minúty tým, že budete v každej skrinke hľadať sitko na cestoviny či obľúbenú varešku.

Kuchárka, ktorá cez víkend dobieha to, čo nestihla počas týždňa

Varíte najmä cez víkendy, pretože počas týždňa pracujete, chodíte na stretnutia a často si povinnosti nosíte aj domov? Ak áno, usporiadanie vašej kuchyne by malo zobrazovať práve váš životný štýl. Počas týždňa sa snažte, aby ste mali poriadok a všetky riady uložené v policiach. Takýmto spôsobom sa na ne nedostane prach, ktorý budete musieť pred víkendovým varením odstrániť. Keďže nevaríte často a stáva sa vám, že v obchode zabudnete niečo kúpiť, mali by ste začať používať zoznam. Rovnako tak sa nebojte do police odložiť kuchárku, ktorá vám pomôže s výberom ingrediencii.

Milovníčka návštev, ktoré potrebujú dokonalú hostinu

Mnohé z vás rady varia len pre svoju rodinu, no sú aj také, ktoré si domov rady pozývajú všemožných hostí, ktorí môžu ochutnať ich vynikajúce jedlo. Ak patríte k tej druhej skupine, vaša kuchyňa by mala byť zorganizovaná tak, aby ste v nej dokázali uvariť jedlo čo najrýchlejšie. Zároveň by sa u vás mali nachádzať pre istotu detské riady či čistiace prostriedky na rozliate víno. Keďže sú u vás často nejaký ľudia, kuchyňa by mala aj dobre vyzerať. Nezabudnite si preto zaobstarať pekné obrazy, čerstvé bylinky alebo misku ovocia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 21:47