Chystáte sa na cestu s deťmi? Zabavia ich piesne aj hry.dreamstime
StoryEditor

Cestovanie s deťmi bez ujmy na zdraví? Takto zabavíte ich aj seba

25.07.2023, 08:00
Životný štýl

Leto je spojené s cestovaním, výletmi, presúvaním sa do dovolenkových destinácií. Niekedy je však samotné cestovanie veľmi náročné. Najmä ak sú súčasťou posádky deti. Takáto cesta je často doslova nekonečná a vyčerpávajúca. Sú však spôsoby, ako to prežiť bez ujmy na zdraví.

Ak ste rodičmi, iste ste už zažili nejednu cestu, po ktorej ste si povedali „nikdy viac“. Nabudúce to však môže byť lepšie.

Stop zakazovaniu

Patríte k tým rodičom, ktorí svoje deti chránia pred mobilnými zariadeniami? Tak potom je tu pre vás skvelá správa. Práve tie totiž vaše deti zabavia na dostatočne dlhý čas. Navyše, ak mobily či tablety deti nemajú pravidelne, alebo takmer vôbec, zaujmú ich o to viac. Určite sa nemusíte obávať toho, že sa stanú na technológiách závislé, alebo im tým nejako ublížite. Neublížite a dokonca pomôžete sami sebe, pretože nebudete mať po ceste žiadnu psychickú ujmu. Práve naopak, možno sa vám podarí si aj oddýchnuť a nevytrháte si všetky vlasy.

image

Tablet či telefón deťom počas cesty neublížia.

dreamstime

Knihy

Knihy počas cesty dokážu deti perfektne zabaviť. A nie len ich. Pravda je však taká, že nie každý môže počas cesty čítať bez toho, aby mu neprišlo nevoľno. Práve tu sú skvelou alternatívou audio knihy. Rôzne nahovorené rozprávky, ktoré deti nie len zaujmú, ale častokrát aj uspia. Rovnako tak si môžete ešte pred cestou urobiť playlist ich obľúbených piesní. Spievaním si spríjemni cestu celá rodina.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 06:05