Chystáte sa na cestu s deťmi? Zabavia ich piesne aj hry.dreamstime
StoryEditor

Cestovanie s deťmi bez ujmy na zdraví? Takto zabavíte ich aj seba

25.07.2023, 08:00
Životný štýl

Leto je spojené s cestovaním, výletmi, presúvaním sa do dovolenkových destinácií. Niekedy je však samotné cestovanie veľmi náročné. Najmä ak sú súčasťou posádky deti. Takáto cesta je často doslova nekonečná a vyčerpávajúca. Sú však spôsoby, ako to prežiť bez ujmy na zdraví.

Hry

Je množstvo hier do auta, no pokiaľ žiadnu nemáte, alebo ste na to pred cestou nemysleli, môžete sa zahrať aj bez akýchkoľvek pomôcok. Meno, mesto, zviera, vec zvládnu aj mladšie deti, prípadne hru môžete prispôsobiť ich vedomostiam a schopnostiam. Obľúbenou hrou u malých cestovateľov je aj „hádaj na čo myslím“,  či vymýšľanie slov na konečné písmeno v slove, ktoré niekto povedal pred nimi. Vďaka týmto hrám bude aj cestovanie o niečo znesiteľnejšie a navyše si deti a aj vy, trénujete pamäť a tiež slovnú zásobu.

Jedlo

Jedlo je pri cestovaní kľúčové. A hlavne to, čo svojim ratolestiam bežne neponúkajte, teraz môžete vytiahnuť ako eso z rukáva. Ovocie, mrkva, tyčinky, gumené cukríky ba aj nezdravá čokoláda. Majte po ruke pre istotu veľa rôzneho jedla. Ak bude najhoršie, zachráni to vaše nervy. Aby ste deťom nemuseli neustále asistovať, pripravte im vodu tak, aby ju mali na dosah ruky. Rovnako čokoľvek čo by mohli urgentne potrebovať.

Čas cestovania

Pokiaľ je to čo i len trochu možné, vyrazte vtedy, keď je ešte šanca, že vaše deti aspoň časť cesty prespia. Ideálne zavčasu ráno, prípadne počas obedňajšieho spánku, no ak máte pred sebou dlhú cestu, pomôcť by vám mohlo aj večerné cestovanie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:44