Vďaka tomuto sa škvŕn navždy zbavíte.dreamstime
StoryEditor

Škvrny od antiperspirantu na oblečení budú vďaka týmto trikom navždy minulosťou!

19.06.2023, 10:00
Životný štýl

Antiperspiranty sú nie len počas leta vašou každodennou rutinou. Nielen že vám poskytnú ochranu pred potením, ale aj nepríjemným zápachom. Jediné negatívum, ktoré so sebou antiperspiranty prinášajú je, že zanechávajú stopy na oblečení. No predsa je pár trikov, ako sa ich môžete účinne zbaviť.

Sóda

Sóda bikarbóna je ďalším spomedzi tých najlepších odstraňovačov škvŕn. Stačí ak si z nej v kombinácii s troškou vody vytvoríte pastu ktorou špinavé miesta potriete v hrubšej vrstve a pokojne aj z oboch strán oblečenia. Stačí jedna hodinka pôsobenia, oprať v práčke a oblečenie bude opäť čisté.

Aspirín

Aspirín väčšinou používate pri rôznych bolestiach, no pokiaľ doma nemáte žiadny z predošlých prostriedkov, použite ho aj na nepekné pozostatky antiperspirantu na vašom oblečení. Dve tabletky rozdrvte a zalejte vodou izbovej teploty. Premiešajte aby sa tabletky poriadne rozpustili a následne nimi potrite miesta z ktorých chcete odstrániť fľaky. Opäť postačí ak zmes necháte na oblečení pôsobiť pár hodín a operiete bežným spôsobom.

Saponát

Niekedy postačia aj tie najjednoduchšie riešenia. Obyčajný saponát v tomto prípade funguje tiež veľmi účinne. Stačí ho naniesť na miesto kde je znečistenie najväčšie, napeniť a jemnou kefkou vtrieť do oblečenia. Potom operte a oblečenie bude opäť ako nové.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:54