Vďaka tomuto sa škvŕn navždy zbavíte.dreamstime
StoryEditor

Škvrny od antiperspirantu na oblečení budú vďaka týmto trikom navždy minulosťou!

19.06.2023, 10:00
Životný štýl

Antiperspiranty sú nie len počas leta vašou každodennou rutinou. Nielen že vám poskytnú ochranu pred potením, ale aj nepríjemným zápachom. Jediné negatívum, ktoré so sebou antiperspiranty prinášajú je, že zanechávajú stopy na oblečení. No predsa je pár trikov, ako sa ich môžete účinne zbaviť.

Pri odstraňovaní škvŕn z antiperspirantu vám pomôžu prostriedky ktoré máte bežne doma, ale pre niektoré sa vám oplatí vybehnúť aj do obchodu.

Čpavok

Jeden z najúčinnejších odstraňovačov akýchkoľvek škvŕn je čpavok. Ten je potrebné zriediť s vodou v pomere 1:1 a následne vzniknutú tekutinu naniesť na škvrny. Čpavok nechajte pôsobiť aspoň dve hodiny a následne oblečenie operte v práčke. Toto duo vás zbaví aj škvŕn z čučoriedok, jahôd a iných odolných nečistôt na oblečení.

Ocot

Za pár eur získate v octe všestranného pomocníka vo vašej domácnosti. Okrem vodného kameňa zbaví aj vaše oblečenie nepekných fľakov nie len z antiperspirantu, ale aj potu. Do vedra, prípadne lavóra nalejte dve šálky octu a približne rovnaké množstvo vlažnej vody. Premiešajte a ponorte do vody s octom znečistené oblečenie. Zhruba po hodinke ešte ručne, alebo pomocou jemnej kefky odstráňte vzniknuté fľaky. A opäť preperte v práčke.

image

Na škvrny vám pomôže ocot, sóda aj obyčajný aspirín.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:27