Schudnite vďaka vývaru.dreamstime
StoryEditor

Štíhla vďaka vývaru? Vďaka tejto diéte bude ľahšie aj o šesť kilogramov

17.06.2023, 10:00
Životný štýl

Vývarová diéta vás dokáže zbaviť až šiestich kilogramov behom jedného mesiaca. Skladá sa zo štyroch fáz, pričom každá je v tomto procese redukovania hmotnosti rovnako dôležitá. No ak si myslíte, že po štyroch týždňoch môžete prejsť bez dôsledkov k starým stravovacím návykom, ste na omyle.

Diéta môže slúžiť ako istý druh motivácie kedy za krátky čas zhodíte pár kíl. No tu to ani zďaleka nekončí.

Prvá fáza

Prvá fáza v tomto prípade znamená prvý týždeň diéty. Počas nej by ste mali prijať počas prvých dvoch dní od 300 do maximálne 500 kalórii v podobe zeleniny, hydiny či rýb a popri tom by ste mali vypiť až 6 šálok silného vývaru z mäsa a kostí. Vývar nedochucujte okrem soli či trošky korenia žiadnym bujónom. Zvyšné dni by mal váš jedálniček tvoriť zhruba 5 šálok vývaru a ten doplníte o zdravé tuky v podobe orechov, avokáda, šalát, brokolicu a iné druhy nízko sacharidovej zeleniny. Počas týchto dní by ste sa mali vyhýbať ovociu a ak naň dostanete chuť, radšej siahnite po tom bobuľovom.

image

Vývar obsah mnoho živín.

pexels

Druhá a tretia fáza

Počas druhej aj tretej fázy treba opäť dodržať dva prvé dni striedmejšie stravovanie a následne pridávať kalórie. No len v podobe zdravých potravín. Sladkosti, prílohy ako ryža, cestoviny či zemiaky sú aj v týchto týždňoch tabu. Ideálne kombinácie sú mäso s dostatočným množstvom zeleniny či už v surovom alebo varenom či dusenom stave. Nezabudnite na dodržiavanie pitného režimu ktorý by mal pozostávať predovšetkým z čistej vody, minerálok a tiež bylinkových čajov. Alkoholu dajte červenú. O sladených nápojoch ani nehovoriac.

Štvrtá fáza

Posledná štvrtá fáza nie je nijako časovo ohraničená. Je to obdobie počas ktorého by ste sa mali udržiavať vo forme a praktizovať nadobudnuté návyky. Štvrtá fáza by mala byť akýmsi vašim životným štýlom. Len vtedy zhodené kilogramy nenaberiete do týždňa späť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 06:16