Mnoho ľudí si svoj život bez kávy nevie ani predstaviť.pexels
StoryEditor

Že si život bez kávy neviete predstaviť? Skúste to! Skvalitní sa váš spánok, ušetríte kalórie a navyše budete mať aj viac energie

28.05.2023, 14:00
Životný štýl

Mnohí si bez šálky kávy nevedia predstaviť ani deň. Vďaka kofeínu zrazu získate energiu ktorú práve v tejto časti dňa tak potrebujete. Hoci pitie kávy nie je považované za škodlivé, eliminovanie akejkoľvek závislosti je pre vás veľkým plusom. Najmä, ak kávou zaháňate únavu pravidelne a počet vypitých espress za deň sa podozrivo zvyšuje.

Kvalita spánku

Káva negatívne vplýva aj na kvalitu vášho spánku a to predovšetkým v prípade, že si ju doprajete v popoludňajších hodinách. Práve vtedy naruší váš správny biorytmus. Ak máte veľa práce, je jednoduché dať si šálku kávy ktorá vás ešte nejaký čas udrží pri živote. No potom sa nečudujte, že máte problém so zaspávaním. Nie len že vo vašom tele stále úraduje kofeín, ale ani kvôli práci vaša hlava nie je nastavená tak, že už má vypnúť.

Krásny úsmev

Ak pijete denne niekoľko káv, odnesú si to aj vaše zuby. Káva je veľmi silným farbivom a to nezostane bez následkov. Ak sa teda kávy nechcete vzdať, myslíte aspoň na to, že by ste si po nej mali vypláchnuť ústa čistou vodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 21:48