Mnoho ľudí si svoj život bez kávy nevie ani predstaviť.pexels
StoryEditor

Že si život bez kávy neviete predstaviť? Skúste to! Skvalitní sa váš spánok, ušetríte kalórie a navyše budete mať aj viac energie

28.05.2023, 14:00
Životný štýl

Mnohí si bez šálky kávy nevedia predstaviť ani deň. Vďaka kofeínu zrazu získate energiu ktorú práve v tejto časti dňa tak potrebujete. Hoci pitie kávy nie je považované za škodlivé, eliminovanie akejkoľvek závislosti je pre vás veľkým plusom. Najmä, ak kávou zaháňate únavu pravidelne a počet vypitých espress za deň sa podozrivo zvyšuje.

Ak sa rozhodnete kávu obmedziť, alebo úplne vylúčiť, na vaše telo, kilogramy aj peňaženku to bude mať zaujímavý efekt.

Kalórie

Káva podporuje váš metabolizmus a vďaka kofeínu dokonca pomáha pri chudnutí. Problém však nastáva ak si každú svoju šálku kávy cukríte, prípadne do nej pridávate množstvo plnotučného mlieka či smotanu. Nehovoriac o famóznej káve so šľahačkou, či nadýchanom lattečku s čokoládovou príchuťou. Ak pijete čistú čiernu kávu, prípadne do nej pridávate trošku mlieka, kilá sa na vás lepiť nebudú. Vo všetkých ostatných prípadoch máte však o nárast kalórii postarané.

image

Ak pravidelne pijete kávu so šľahačkou či cukrom, odrazí sa to aj na vašej postave.

pexels

Viac energie

Ďalším pozitívom toho keď prestanete piť kávu je, že budete mať viac energie. Že to nie je možné? Ale je. Ľudia ktorí pijú kávu ju považujú za nápoj. Málokto má na pamäti, že za každou šálkou kávy by mal vypiť aj pohár čistej vody. A práve zlý pitný režim má na svedomí to, že sa cítite podráždení a unavení. Ak kávu nepijete, nemusíte tým pádom ani zvyšovať svoj denný príjem tekutín, stačí ak dodržíte bežný pitný režim a budete sa cítiť plní energie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:42