xx
StoryEditor

10 najlepších izbových rastlín na presvetlenie, čistenie vzduchu a ďalšie výhody

09.12.2022, 14:51
Zdravie

Prísť na to, ako vyzdobiť priestor, je ťažké, ale sľubujeme, že nemusíte byť Martha Stewart, aby ste si vytvorili roztomilý a šťastný priestor. Možno najjednoduchší spôsob, ako vylepšiť atmosféru vášho domova? Chyťte nejaké izbové rastliny a jednoducho ich dajte do priestoru.

Skôr než začnete byť nervózni, mali by ste vedieť, že nemusíte byť ani odborníkom na rastliny, aby ste sa mohli pochváliť nejakou nádhernou zeleňou vo svojom domove. Stať sa dobrým rastlinným rodičom je o výbere toho, čo vám vyhovuje.

„Pri výbere rastliny by ste mali zvážiť typ životného štýlu, zvyky a domáce prostredie, ktoré máte,“ hovorí odborníčka na záhradníctvo Lindsay Pangborn. Ak napríklad neustále pracujete s tryskami, možno sa budete chcieť rozhodnúť pre niečo, čo vydrží dlhšie bez vody.

Od dlhých izbových rastlín viniča až po rastliny s kvitnúcimi kvetmi, izbové rastliny sú tiež úžasnými kolaudačnými, gratulačnými a narodeninovými darčekmi.

Lopatkovec

Ak máte skúsenosti s udržiavaním izbových rastlín nažive (blahoželáme!), možno je čas pridať do zmesi izbových rastlín tento druh. Vyžaduje len trochu viac svetla, že pôda je vždy vlhká a za chvíľu budete mať krásne kvitnúce ľalie.

image

d

Dracaena 

Ďalšia nenáročná rastlina s nízkymi nárokmi na údržbu, Dracaenr, sa dokáže ľahko prispôsobiť širokej škále prostredí s nízkym až vysokým osvetlením. Je to jednoduchý a zábavný spôsob, ako obliecť ten nepríjemný prázdny kút izby vo vašom priestore tým, že doň doslova vložíte trochu života.

image

xx

Strom peňazí (Money Tree)

Populárne používaná rastlina vo Feng Shui. Je veľká šanca, že túto rastlinu spoznáte. Tieto dlhé, špicaté listy dodajú každému domu chladný, upokojujúci tropický pocit.

image

Money plant

Monstera Skvelá

Pravdepodobne ste už videli veľa týchto trendových rastlín monstera deliciosa po celom Instagrame a v byte vášho trendového priateľa, pretože vydávajú tropické vibrácie bez ohľadu na to, kde sa nachádzate. Stačí zaliať každé dva týždne a môžete mať aj vy krásny domov..

image

Monestra

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:32