Ak chcete aby vaša orchidea krásne kvitla, musíte zvoliť vhodnú starostlivosť.dreasmtime
StoryEditor

Chcete aby vaše orchidey boli krásne čo najdlhšie? Potom sa držte týchto rád

30.04.2023, 10:00
Životný štýl

Orchidey sú jedny z najobľúbenejších izbových rastlín. Niet sa čo čudovať, pretože keď kvitnú, sú naozaj vkusným doplnkom vášho interiéru. Aby ste sa z krásne kvitnúcich kvetov tešili čo najdlhšie, mali by ste sa držať týchto rád. Tie vám budú nápomocné pri ich pestovaní.

Vzduch a vlhkosť

Orchidey majú rady vzduch. Pravidelne preto vetrajte a doprajte im ho toľko, koľko potrebujú. Ak chcete orchideám zabezpečiť extra starostlivosť, potom ich z času na čas pomocou rozprašovača postriekajte vodou. Svetlo potrebujú aj korene tejto rastliny. Preto sa odporúča orchidey pestovať v čírych kvetináčoch s vyšším dnom, ktoré je navyše riešené tak, aby na dne ostala voda. Korene tak zostanú neponorené a voda sa postupne odparuje. To zabezpečí týmto rastlinám dostatočnú vlhkosť.

Polievanie

Pri polievaní platí pravidlo, menej je niekedy viac. Máte viacero možností ako môžete orchideu polievať. Substrát by nikdy nemal byť príliš mokrý, preto naozaj s vodou opatrne. Najčastejšie spôsoby polievania je už spomenuté ovlažovanie pomocou rozprašovača, alebo polievanie, kedy po desiatich minútach prebytočnú vodu z kvetináča vylejete. Orchidea sa vám odvďačí aj v prípade, že ju budete do vody len namáčať. Orchideu ponorte do vedierka, umývadla či vane a nechajte 10 – 15 minút orchideu máčať. Následne ju nechajte trošku odtiecť a preložte do kvetináča.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 10:53