Za tuk na bruchu môže aj stres.dreamstime
StoryEditor

Za tuk na bruchu môže nevhodná strava, ale aj stres. Do leta sa ho však dokážete zbaviť vďaka týmto radám

26.04.2023, 10:00
Životný štýl

Ženy, ale aj muži ktorých trápi tuk okolo pása by vedeli hovoriť o tom, aké ťažké je zbaviť sa ho. Máte pocit že máte pod kontrolou príjem kalórii, aj pohybu máte dostatok, no centimetre z pása sa nejako zasekli a nedá sa s nimi pohnúť. Za vašimi problémami s váhou môže byť aj stres či nedostatok spánku.

Ono to vo vašom tele naozaj dokáže dokonale fungovať len vtedy, ak dodržiavate isté zásady. A strava ani zďaleka nie je to jediné dôležité.

Pohyb

Áno, pohyb je jednej z dôležitých faktorov ktorý ovplyvňuje to, či sa bude tuk na vašom bruchu ukladať, alebo nie. žiadne zázračné cviky vďaka ktorým schudnete z brucha neexistujú. Musíte sa zamerať na komplexné posilňovanie a hlavne by ste ste sa mali zamerať na kardio cvičenie. Beh, bicykel, plávanie, tanec ale aj iné dynamické druhy športov vám pomôžu zbaviť sa tukových vankúšikov.

Stop stresu

Je nám jasné, že denne zažívate množstvo stresujúcich situácií, ktoré majú na vaše chudnutie negatívny vplyv. Pozrite sa teda po doplnkoch výživy ktoré upravujú hladinu kortizolu. Skvelým pomocníkom v tomto smere aj zelený čaj. Stres si spôsobuje aj sami nezmyselným odopieraním si jedla. Čo sa doplnkov výživy týka, jedzte pravidelne aj magnézium. Najmä ak pociťujete únavu a venujete sa pravidelne športovým aktivitám.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 00:02