Za tuk na bruchu môže aj stres.dreamstime
StoryEditor

Za tuk na bruchu môže nevhodná strava, ale aj stres. Do leta sa ho však dokážete zbaviť vďaka týmto radám

26.04.2023, 10:00
Životný štýl

Ženy, ale aj muži ktorých trápi tuk okolo pása by vedeli hovoriť o tom, aké ťažké je zbaviť sa ho. Máte pocit že máte pod kontrolou príjem kalórii, aj pohybu máte dostatok, no centimetre z pása sa nejako zasekli a nedá sa s nimi pohnúť. Za vašimi problémami s váhou môže byť aj stres či nedostatok spánku.

Jedzte pravidelne

Jedzte pravidelne štyri až päťkrát za deň a to každé tri hodiny. Dávajte pozor na to, aby bola vaša strava pestrá a vyvážená. Základ by mali tvoriť bielkoviny a tiež zelenina a ovocie ako zdroj vlákniny. Nepodceňujte však ani prísun zdravých sacharidov.

Vajíčko aj jogurt

Vajíčka na raňajky či biely kvalitný jogurt sú presne to, čo by váš jedálniček mal obsahovať. Sú zdrojom bielkovín a tiež minerálov ktoré pozitívne vplývajú na vaše trávenie. Navyše obe potraviny majú nízky obsah kalórii, no budete vďaka ním dlhšie sýti. Najmä ak ich doplníte o zeleninu a ovocie.

Tuky aj bielkoviny

Ak sa počas zhadzovania kíl vyhýbate tukom, mali by ste to zmeniť. Nemáme na mysli slaninu či údeniny. Avšak zdravé tuky akými sú oriešky, semienka, avokádo či niektoré druhy rýb dokážu zrýchliť váš metabolizmus. Vďaka bielkovinám budete dlhšie sýti a navyše si udržíte optimálnu hladinu cukru v krvi, takže budete mať aj váš hlad pod kontrolou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 21:57