Nezabúdajte na prilbu a výber správneho funkčného oblečenia.pexels
StoryEditor

Cyklistická sezóna je zahájená a aby ste si ju naplno užili bez zranení, držte sa týchto rád

23.04.2023, 10:00
Životný štýl

Konečne počasie praje všetkým vonkajším športom. Jedným z najobľúbenejších je bez pochýb cyklistika. Niet sa čo čudovať, je spojený s pobytom na čerstvom vzduchu a navyše spálite nemálo kalórií. Bicykle čoraz častejšie vidieť v uliciach aj ako prepravný prostriedok. Budujete si vďaka nemu kondíciu a zároveň šetríte životné prostredie. Jediné, čo by vám tento šport mohlo trošku znepríjemniť sú zranenia ktoré nie sú ani zďaleka ojedinelé.

Aby ste si nasledujúce mesiace a cyklistickú sezónu užili čo najlepšie a bez nehôd, dávajte pozor nie len na seba, ale aj iných cyklistov či chodcov.

Pozor na okolie

K jednému z častých zranení dochádza práve po strete chodca s cyklistom a naopak. Nie je to však vždy len o nepozornosti tých, ktorí sedia na bicykli. No ak už na ňom sedíte, buďte obozretní a snažte sa predvídať. Prispôsobte svoju jazdu aj rýchlosť miestam kde je zvýšený pohyb osôb. Nikdy neviete, či vám pod kolesá bicykla neskočí nepozorné dieťa či zamyslený chodec.

Spálená koža

Áno, áno, zanietení cyklisti by vám vedeli hovoriť aké dôležité je nepodceňovať slnečné lúče. Možno máte pocit že krém na opaľovanie potrebujete len v prípade že sa idete opaľovať, no opak je pravdou. Nezabúdajte dôkladne natrieť nie len svoju tvár, ale aj ostatné časti tela ktoré sú vystavené slnku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 04:47