5 Tibeťanov naštartuje váš metabolizmus.pexels
StoryEditor

Päť Tibeťanov: Cviky vďaka ktorým naštartujete metabolizmus, zbavíte sa celulitídy a dosiahnete hormonálnu rovnováhu

14.04.2023, 10:00
Životný štýl

Cítite sa často unavení a ako bez energie? A do toho trpíte bolesťami chrbtice, ktoré sú dôsledkom sedavého zamestnania a nedostatku pohybu? Je na čase nájsť si cvičenie ktoré bude efektívne, bude vás baviť a nezaberie vám viac ako 20 minút denne. Počuli ste už o Piatich Tibeťanoch? Práve týmto cvičením získate všetko, čo od pohybu očakávate.

Jeho primárnou úlohou je zharmonizovať v tele všetky čakry a energie ktoré sú navzájom poprepájané. Práve vďaka tomuto súladu sa budete cítiť dobre nie len fyzicky, ale aj psychicky.

Cviky

Ako už samotný názov napovedá, ide o zostavu piatich cvikov, ktoré vôbec nie sú náročné. Každý cvik by ste mali cvičiť 21 krát, no pokojne môžete začať pri polovičnom počte a postupne s pribúdajúcou zručnosťou aj kondíciou tento počet navýšiť. Dôležité je, aby boli cviky vykonané technicky správne, s veľkým dôrazom na dýchanie. Na internete nájdete množstvo videí na ktorých sú tieto cviky ukázané a môžu vám slúžiť ako prvotná inšpirácia a zároveň inštrukcia ako na to.

Prečo 5 Tibeťanov?

Ako sme už spomínali, cviky sú veľmi efektívne zostavené tak, aby posilnili celé telo, rozprúdili energiu a zároveň upokojili myseľ. Ich účinky siahajú však ešte oveľa ďalej. Majú pozitívny vplyv na hormonálnu rovnováhu a aj vďaka tomu sa časom môžete tešiť zo štíhlejšieho tela, ktoré vďaka týmto cvikom získate.

Štíhle a pevné telo

K strate kilogramov však prospieva aj to, že vďaka týmto cvikom sa naštartuje váš metabolizmus. Rovnako cviky pôsobia aj na lymfatický systém. Z tela sa tak oveľa jednoduchšie vyplavia toxíny a škodlivé látky. To, ako už dobre viete má vplyv aj na to celkový vzhľad pokožky, ale aj na zmiernenie prejavov celulitídy. A hoci sa vám možno cviky budú zdať pomerne jednoduché, vedzte, že ak ich budete vykonávať správne a pravidelne, tak sa pri nich nie len zapotíte, ale dostane zabrať aj vaše svalstvo.

Pokojná myseľ

Ako všetky cvičenia tohto typu, aj pri tomto pocítite prílev endorfínov, no zároveň pokojnú myseľ. Aj v tomto prípade za to môžete vďačiť hormonálnej rovnováhe, ktorú vďaka cvikom získate. Oveľa jednoduchšie budete čeliť tak stresu ako aj nepríjemnostiam s ktorými sa v bežnom živote stretávate. Vďaka týmto cvikom sa nemusíte obávať predčasného starnutiu vášho organizmu ani pokožky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 08:33