Nezabúdajte na prilbu a výber správneho funkčného oblečenia.pexels
StoryEditor

Cyklistická sezóna je zahájená a aby ste si ju naplno užili bez zranení, držte sa týchto rád

23.04.2023, 10:00
Životný štýl

Konečne počasie praje všetkým vonkajším športom. Jedným z najobľúbenejších je bez pochýb cyklistika. Niet sa čo čudovať, je spojený s pobytom na čerstvom vzduchu a navyše spálite nemálo kalórií. Bicykle čoraz častejšie vidieť v uliciach aj ako prepravný prostriedok. Budujete si vďaka nemu kondíciu a zároveň šetríte životné prostredie. Jediné, čo by vám tento šport mohlo trošku znepríjemniť sú zranenia ktoré nie sú ani zďaleka ojedinelé.

Noste prilbu

Prilby nie sú na okrasu. To, že v nich nevyzeráte podľa svojich predstáv dajte tentokrát bokom. Prilba nie je módny doplnok, má vás chrániť v prípade pádov. A najmä vašu hlavu. Dbajte na to, aby ste nosili správnu veľkosť prilby a tiež na to, aby dobre sedela na hlave a bola dobre podoťahovaná. Rozbitá hlava je síce veľká nepríjemnosť, no ani zďaleka to nie je to najnebezpečnejšie čo vás môže postretnúť.

Špeciálny odev

Cyklistické, alebo športové oblečenie sa nevyrába len tak. Má svoju funkciu. Odvádza pot, je vzdušné a vyrobené z materiálov, ktoré sú zároveň aj šetrné k vašej pokožke. Ak teda tomuto, alebo akémukoľvek športu prepadnete, mala by to byť jedna z vašich prvých investícií. Budete sa tak cítiť oveľa komfortnejšie a v neposlednom rade predídete nepríjemným zapareninám či odreninám z nevhodného oblečenia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 09:42