Pozrite sa, ktoré potraviny by ste nemali skladovať v chladničke.dreamstime
StoryEditor

Vyhadzujete potraviny, pretože ich zle skladujete: Toto do chladničky rozhodne nepatrí

18.04.2023, 19:00
Životný štýl

Ročne skončí veľké množstvo potravín v koši. Za ich plytvaním sa však často skrýva nesprávne skladovanie. Aby ste nemuseli nič vyhadzovať a nemíňať tak zbytočne veľa peňazí, mali by ste sa naučiť, ktorým potravinám zbytočne skracujete život, keď ich vložíte do chladničky.

Banány

Aj banány by ste mali uchovávať na chladnom a tmavom mieste, najlepšie v pivnici. V chladničku však môžu rýchlo dozrieť, dôsledkom čoho sčernejú a zhnijú.  

Avokádo

Pri avokáde a jeho správnom skladovaní rozhoduje jeho zrelosť. Ak ste si zakúpili mäkký plod, chlad môže zrenie zastaviť. Ak ste si však zaobstarali nezrelé avokádo, mali by ste ho skladovať pri izbovej teplote v papierovom vrecku, kde rýchlejšie dozrie.

image

Do chladničky nevkladajte zrelé avokádo.

dreamstime

Chlieb a pečivo

Dávate do chladničky chlieb? Chyba. Zbytočne sa vysuší a napokon splesnivie. Ideálne je skladovať ho v chlebníku, kde vydrží omnoho dlhšie. Nezabúdajte, že to isté platí aj pre ostatné pečivo.

Bylinky

Kúpili ste si čerstvé bylinky a túžite, aby vám vydržali dlhšie, tak ich vložíte do chladničky. Tá ich však okradne o arómu a rýchlejšie kvôli nej zvädnú. Skúste ich preto nechať v pohári s vodou.

Zavárané uhorky

Možno to bude prekvapivé, no ani zavárané uhorky nepatria do chladničky, dokonca ani tie otvorené. Keďže obsahujú ocot, v kľude ich môžete skladovať aj mimo nej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 07:08