Banány
Aj banány by ste mali uchovávať na chladnom a tmavom mieste, najlepšie v pivnici. V chladničku však môžu rýchlo dozrieť, dôsledkom čoho sčernejú a zhnijú.
Avokádo
Pri avokáde a jeho správnom skladovaní rozhoduje jeho zrelosť. Ak ste si zakúpili mäkký plod, chlad môže zrenie zastaviť. Ak ste si však zaobstarali nezrelé avokádo, mali by ste ho skladovať pri izbovej teplote v papierovom vrecku, kde rýchlejšie dozrie.
Chlieb a pečivo
Dávate do chladničky chlieb? Chyba. Zbytočne sa vysuší a napokon splesnivie. Ideálne je skladovať ho v chlebníku, kde vydrží omnoho dlhšie. Nezabúdajte, že to isté platí aj pre ostatné pečivo.
Bylinky
Kúpili ste si čerstvé bylinky a túžite, aby vám vydržali dlhšie, tak ich vložíte do chladničky. Tá ich však okradne o arómu a rýchlejšie kvôli nej zvädnú. Skúste ich preto nechať v pohári s vodou.
Zavárané uhorky
Možno to bude prekvapivé, no ani zavárané uhorky nepatria do chladničky, dokonca ani tie otvorené. Keďže obsahujú ocot, v kľude ich môžete skladovať aj mimo nej.