Dajte sáčkom z čaju druhú šancu!dreamstime
StoryEditor

Použité sáčky z čaju nepatria do koša. Ak im dáte druhú šancu, na toto všetko ich môžete použiť

27.03.2023, 15:00
Životný štýl

Ak ste stále neobjavili čaro sypaných čajov, ale ste fanúšikom tých v nálevových vreckách, potom máme pre vás dobrú správu. Pretože hneď, ako si svoju obľúbenú šálku čaju vychutnáte, môžete dať použitému vrecku ešte ďalšiu šancu. A to hneď v niekoľkých prípadoch.

Čajové vrecká, ale aj ich obsah využijete nie len na skrášlenie, ale aj pri upratovaní vo vašej domácnosti.

Zbavia vás mastnoty

Umývačky riadov síce spravia za vás veľkú časť práce, no niektoré nádoby do nej jednoducho nepatria. Vy však s mastnotou nemusíte bojovať. Pomôžu vám s ňou práve použité sáčky z čaju, pretože majú skvelú schopnosť pohlcovať mastnotu. Do drezu dajte špinavý riad, zalejte horúcou vodou a vložte pomedzi ne niekoľko nálevových sáčkov. Nechajte pár hodín odstáť a potom umyte bežným spôsobom. Mimochodom majú aj skvelú absorpčnú schopnosť pohlcovať pachy, takže si svoje uplatnenie nájdu aj na miestach ako je chladnička či špajza, kde sa častokrát nevyhnete rôznym zápachom či už zo surovín, alebo jedla samotného.

Prírodné hnojivo

Použitý čaj môžete pokojne použiť v záhrade ako prírodné hnojivo. Niektoré bylinky z ktorých si čaj varíte sú účinnými bojovníkmi proti plesniam, ale tiež rôznym voškám či muškám.

Relax s čajom

Uvarte si šálku zeleného čaju a užite si pár minút tým, že si ju vychutnáte. Následne ešte teplé sáčky vyberte a urobte si z nich obklad na oči. Stačí pár minút a zelený čaj, ktorý je bohatý na antioxidanty dodá okoliu vašich očí všetko potrebné na to, aby vyzeralo sviežo. Ak vás trápia opuchnuté oči, vložte sáčky na chvíľu do mrazničky a urobte si rovnaký obklad, ktorý vás zbaví opuchov aj kruhov pod očami. Takéto obklady môžete použiť aj viackrát a môžete si ich pripraviť a mať ich po ruke vždy, keď ich budú vaše nevyspaté oči potrebovať.

image

Nálevový sáčok môžete použiť ako obklad na unavené či opuchnuté oči.

dreamstime

Liečivý kúpeľ

Harmanček, či iné bylinkové čaje majú pozitívny vplyv na váš organizmus nie len zvnútra, ale aj zvonku. Pokojne ich zalejte druhýkrát a nalejte čaj do vane s vodou. Takýto kúpeľ bude mať pre vašu pokožku regeneračné aj protizápalové účinky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:20