MDŽ je oslavou žien. Užite si tento sviatok naplno.dreamstime
StoryEditor

Nečakajte na kvety či pozornosť: Takto by ste si mali užiť MDŽ ako žena

08.03.2023, 14:30
Životný štýl

Ako každý rok, tak aj tento sa na celom svete oslavuje Medzinárodný deň žien. Čakáte na kvietok od partnera, pozornosť alebo romantickú večeru pri sviečkach? Čo tak si užiť tento deň trochu inak? Veď predsa, oslavujete vy ženy. Pozrite sa, čo môžete v tento vzácny sviatok robiť.

Byť ženou je občas ťažké, no zároveň vám toto pohlavie prináša množstvo úžasných momentov. Aby ste sa samy sebe zavďačili za to, čo všetko ste doposiaľ zvládli, mali by ste si MDŽ užiť naplno. Tento deň patrí vám, takže si môžete robiť, čo len chcete. Pre inšpiráciu vám prinášame niekoľko nápadov.

Doprajte si oddych

Ak ste si nestihli v práci vybaviť voľno na celý deň, na oslávenie tohto sviatku vám postačí aj pol dňa. Po príchode domov sa rozhodne nepúšťajte do domácich prác či varenia, ale doprajte si oddych. Svojho partnera môžete požiadať, aby sa o domácnosť tentoraz postaral on a ukázal vám tak, aká ste preňho dôležitá. Vy robte všetko, čo vás baví. Vyberte sa na prechádzku, naberte si pohárik vína alebo zbehnite na kávu s kamarátkou.

Kúpeľ nadovšetko

Čo by to bol za dokonalý oddych bez bublinkového kúpeľa? Veď predsa, zamyslite sa nad tým, kedy naposledy ste si naplno užili dobrý, teplý kúpeľ vo vani. Dnes je ten správny čas, aby ste to napravili. Napustite si vaňu, zoberte si do ruky knihu alebo časopis, pustite si príjemnú hudbu, zapáľte sviečky a užívajte si ten čarokrásny pokoj.

Urobte sa krásnou

Samozrejme, najlepšie vám je v teplákoch alebo pyžame, no tento deň je výnimočný, a preto by ste ho mali stráviť v slávnostnom outfite. Namaľujte sa, vytiahnite zo šatníka oblečenie, ktoré ste na seba už dlho nemali, obujte si podpätky a na hlave si vyčarujte dokonalé vlny. Jednoducho, urobte sa krásnou, sebavedomou a jedinečnou ženou, ktorá dnes slávi všetko, čo v živote dokázala a je na to hrdá.

image

Doprajte si oddych, stretnite sa s kamarátkami a urobte sa peknou.

dreamstime

Pustite si film

Ak sa vám nechce nikam ísť, môžete na MDŽ zostať aj doma a pozrieť si nejaký zaujímavý seriál či film. Zasadnúť k nemu môžete s partnerom, kamarátkami alebo dcérou. Či už to bude romantika, dráma alebo niečo inšpiratívne, na výbere filmu si dajte záležať. Najlepšie bude, ak si vyberiete niečo, kde bude žena v hlavnej úlohe. Vďaka tomu môžete omnoho viac pocítiť, že ste hrdé na to, čím ste.  

Urobte si radosť

Dnes slávite vy. Čo tak si urobiť radosť niečím novým? Môžete sa potešiť kvetmi, novým rúžom, topánkami, kabelkou, knihou alebo dekoráciou. Rozmaznať sa môžete aj obľúbeným zákuskom, špeciálnou bonboniérou alebo drahým syrom. Je to výnimočný deň, tak si ho aj výnimočne užite.

Nezabudnite si uctiť dôležité ženy vo vašom živote

Okrem vás by ste si mali spomenúť aj na ďalšie výnimočné ženy vo vašom živote. Či už je to dcéra, mama, starká alebo kamarátka. Pomohla vám, starala sa o vás, podporila vás a vydržala s vami aj cez všetko zlé? Neváhajte sa jej poďakovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:55