Brucho je problematickou partiou väčšiny žien.pexels
StoryEditor

Zbavte sa tuku na bruchu raz a navždy. Jedálniček a pitný režim nie sú všetko čo musíte dodržiavať

06.03.2023, 10:00
Životný štýl

Brucho je problematickou partiou nejednej ženy. Niekedy si žije svojim vlastným životom a to ako vyzerá ovplyvňuje nie len vaša strava, ale aj váš cyklus. Aj keď pohyb je nevyhnutný k tomu, aby ste dosiahli vytúžené výsledky, každý tréner vám povie, že brucho sa rysuje v prvom rade v kuchyni.

Do leta však ešte zostáva pár mesiacov, čiže vy máte dostatok času na to, aby vaše bruško v plavkách vyzeralo tip – top. No zadarmo to nebude!

Pitný režim

Budeme to omieľať dookola, no pitný režim je skutočne alfou a omegou vášho úspechu. Ak budete prijímať dostatok tekutín, podporíte správne vylučovanie, metabolizmus a tiež zaženiete hlad či chuť na nezdravé snacky. Ak sa snažíte zhodiť pár kíl, mali by ste sa vyhýbať príliš slaným potravinám. Chipsy, údeniny a tiež presáľanie jedál vám akurát zadrží v tele množstvo vody a to vášmu bruchu neprospeje. Rovnaký efekt dosiahnete, ak si budete chcieť dopriať denne nejakú sladkosť. Ak už nebudete vedieť vydržať, radšej si dajte ovocie, alebo kúsok horkej, kvalitnej čokolády.

Mäso, vajíčka aj strukoviny

Ani konzumáciu dostatočného množstva bielkovín nesmiete podceňovať. Nájdete ich v mäse, vajíčkach, jogurtoch, syroch aj strukovinách. V prvom rade budete vďaka ním dlhšie sýti a nebude vás prepadať vlčí hlad, pretože prospievajú k udržiavaniu optimálnej hladiny cukru v krvi. Bielkoviny navyše podporia rast svalstva a naopak stratu tukového tkaniva.

image

Dbajte na dostatočný príjem bielkovín.

pexels

Zamerané na jedálny lístok

Ak sa snažíte o formu do plaviek, nie sú povolené žiadne kompromisy. Dbajte na vyváženú a pestrú stravu, ktorá by okrem bielkovín mala byť bohatá aj na ovocie a zeleninu. Jedzte v pravidelných intervaloch a radšej menšie porcie viackrát za deň. Ak budete vynechávať niektoré jedlá dňa, budete hladné a následne siahnete po prvom jedle, ktoré vám padne pod ruku a to bez ohľadu na to, či je zdravé, alebo má od neho veľmi ďaleko.

Nie len brucho

Ak chcete stratiť pár centimetrov z brucha a zároveň si na ňom posilniť a vypracovať svaly, budete na tom musieť zamakať komplexne. Tuk totiž musíte spáliť, na čo sú ideálne kardio tréningy. A následne by ste mali bruško spevniť. Tu už prichádzajú na rad cviky zamerané práve na túto partiu. Brucho však zapájate aj pri angličákoch, drepoch a dokonca aj pri behu. Nechajte si teda zostaviť tréningový plán, ktorý bude zameraný tak na spaľovanie tukov ako aj na budovanie svalstva.

image

Nezabudnite aj na silový tréning.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:48