Ak vo svojej domácnosti cítite nepohodlne, unavene či bez nálady, očistite si miestnosti vďaka týmto trikom.dreamstime
StoryEditor

Vonné tyčinky, šalvia či hudba: Takto sa zbavíte negatívnej energie v dome či byte

24.01.2023, 17:30
Životný štýl

Domov je miesto, kde by sa každá z vás mala cítiť bezpečne. Ak sa však vo vašom príbytku nahromadí priveľa negatívnej energie, má to vplyv nielen na psychiku, ale celkové zdravie. Ak vás často bolí hlava, ste unavené alebo choré, rozhodne by ste sa tejto zlej energie mali zbaviť. Pomôcť vám môžu tieto triky.

Negatívnu energiu v byte či dome možno nevidíte voľným okom, no rozhodne ju cítite, pretože odráža váš vnútorný emocionálny stav. Ak sa nachádza aj vo vašom príbytku, môžete sa cítiť nepohodlne, nervózne, nesústredene, často trpíte bolesťami hlavy alebo inými chorobami a v izbách sa dejú nepredvídané veci. Ako sa do domu dostala? Privolať ju mohlo takmer čokoľvek. Či už sa s partnerom deň čo deň hádate, kričíte alebo u vás dochádza k žiarlivosti, závisti, neprajnosti a nátlaku. Negatívnu energiu však môže spôsobiť aj chorý člen domácnosti, predchádzajúci majiteľ, návšteva alebo neporiadok. Aby ste sa vo svojej domácnosti cítili dobre, mali by ste priestory očistiť. Pomôcť vám môžu tieto triky.

Sviečky dokážu uvoľniť stres

Ak ste sa rozhodli domov očistiť od negatívnej energie, rozhodne siahnite o sviečkach. Oheň totiž energiu ohreje a pomôže uvoľniť každodenný stres. Sviečka, ktorú budete páliť, však musí byť z prírodných materiálov, ako napríklad palmová, ktorá neobsahuje toxíny a priestor tak krásne očistí.

image

Sviečky pre lepšiu energiu v dome.

dreamstime

Šalvia, levanduľa či eukalyptus

Skvelý spôsob, ako si očistiť domov od všetkého zlého, je vykurovadlo. Použiť naň môžete bylinky ako je biela šalvia, céder, jedľa, levanduľa, eukalyptus alebo myrha. Všetky majú silný očistný a dezinfekčný účinok, pozitívne pôsobia na myseľ i dušu, odstránia energetické pole a dožičia vám viac sústredenia, rovnováhy či bdelosti.

Skvelé sú aj vonné tyčinky

Na prevoňanie a očistenie priestoru sú vynikajúce aj vonné tyčinky. Dôležité však je, aby ste si vybrali kvalitné a prírodné produkty, aby sa ich pálením neuvoľňovali škodlivé látky. Jednoducho, zapáľte tyčinku a zhasnite oheň. Uchopte ju do ľavej ruky a krúživými pohybmi nad hlavou sa s ňou poprechádzajte po dome. Napokon ju nechajte dotlieť a užívajte si tú voľnosť.

image

Vonné tyčinky pomôžu s očistením domácnosti.

dreamstime

Polodrahokamy prinesú pozitívnu energiu

Polodrahokamy sa už od nepamäti používajú na uzdravenie, očistu a vytvorenie pozitívnej energie v domácnosti. Zaobstarať si môžete krištáľ, ruženín, ktorý sa používa na prilákanie lásky, čierny turmalín určený na ochranu a citrín na liečenie problémov so sebavedomím. Stačí, ak jeden z týchto polodrahokamov položíte do miestnosti, v ktorej budete ťažiť z jeho liečivej energie.

Hudba dokáže zázraky

Na energiu akéhokoľvek priestoru môže mať vplyv aj hudba, zvyku či tóny. Okrem toho, že vám zlepší náladu a prinesie do domácnosti pohodu, dokáže očistiť miestnosť od všetkého zlého. Skúste sa preto niekedy zamerať na zvuky okolo vás alebo si zapnite príjemnú hudbu, ktorá sa spojí s vašou dušou a prinesie vám do života radosť a prosperitu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:40