Neuveríte, v čom všetkom dokáže pomôcť ranná sprchadreamstime
StoryEditor

Ranná sprcha vám zmení život: Pozrite sa, aké výhody vám môže poskytnúť

23.01.2023, 19:00
Zdravie

Sprchovanie je neoddeliteľnou súčasťou hygieny každej z nás, no nie každá ju praktizuje v rovnakom čase. Niektoré ženy uprednostňujú večerný kúpeľ, bez ktorého jednoducho nezaspia, no sú tu aj také, ktoré si nevedia predstaviť deň bez rannej sprchy. Ak patríte k tej druhej skupiny, vyhrali ste. Pozrite sa, aké výhody vám môže táto ranná rutina poskytnúť.

Mnohé z vás sa pravdepodobne sprchujú večer, pretože zo seba túžia zmyť všetok nahromadený stres a pot z celého dňa. Síce je to skvelé, no vedeli ste, že ranná sprcha môže byť ešte o niečo viac príjemnejšia a pre vaše telo prospešnejšia? Totiž, vďaka nej naštartujete svoj deň a nabijete sa potrebnou energiou. Pozrite sa, aké ďalšie benefity so sebou prináša ranný kúpeľ.

Znížite stres a naštartujete telo

Keď sa ráno prebudíte a viete, že vás čaká plný deň stresu, pohybu či namáhavých pracovných povinností, je skvelé naštartovať deň tak, aby ste to všetko zvládli. Viete, ako na to? Vyskúšajte rannú sprchu, ktorá je najlepším spôsobom na zmiernenie stresu. Ak k nej ešte pridáte vlažnú alebo studenú vodu, naštartujete krvný obeh a dostanete do tela viac kyslíku. Vďaka tomu budete pripravené na všetko, čo vás čaká.  

Posilníte si imunitu

V chladnom období je dôležité, aby ste posilňovali imunitný systém akokoľvek len môžete. Či už sa budete snažiť konzumovať viac vitamínov, častejšie sa hýbať, alebo si môžete dopomôcť rannou sprchou. Tá má veľký vplyv na obranyschopnosť organizmu a má skvelé prekrvujúce účinky.

image

Ranná sprcha posilní vašu imunitu a nabije vás energiou.

unsplash

Zbavíte sa potu

Nielen večer by ste mali zo seba zmývať nahromadený pot. Totiž, aj počas spánku vaše telo pracuje a produkuje pot, a to najmä vtedy, ak spíte v prekúrenej miestnosti. Práve z tohto dôvodu by ste sa mali osprchovať aj po prebudení a užiť si tak deň bez nepríjemne vyzerajúcich potných škvŕn na oblečení.

Zaručíte zdravie vašej pokožky

Mávate často problém s mastnými vlasmi či lupinami? Skúste zmývanie vlasov presunúť na ráno. Keď si hrivu umyjete večer, počas spánku dôjde k produkcii a tvorbe mazu, ktorý spôsobí, že vaše vlasy nevyzerajú tak sviežo, ako by po zmývaní vyzerať mali. Rovnako tak, ranná sprcha vám môže pomôcť aj pri zlepšení stavu akné alebo iných kožných problémov.

Budete plné energie

Rannú sprchu by ste mali uprednostniť aj vtedy, ak túžite po omladzujúcom pocite. Nielenže budete vďaka nej dobre naladené, plné energie, ktorá vám vydrží po celý deň, ale zvýšite produktivitu a predovšetkým vám pocit čistoty vyčarí úsmev na tvári.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 20:49