Behanie môžete robiť celoročne. Jpexels
StoryEditor

Hľadáte šport ktorý môžete robiť celoročne a výsledky budete vidieť čo najskôr? Potom stavte na beh, toto všetko vďaka nemu získate

21.01.2023, 10:00
Životný štýl

Hľadáte šport ktorý nevyžaduje takmer žiadne náklady na to, aby ste s nim mohli začať? Šport, ktorý môžete robiť bez obmedzení kedykoľvek a kdekoľvek sa nachádzate? Šport, ktorý vám pomôže udržať si, alebo získať krivky po ktorých túžite, no bude mať aj iné benefity pre váš organizmus? Potom je na čase obuť si bežecké tenisky a vybehnúť na cestu na ktorej všetko spomenuté môžete získať.

Sexuálny život 

Pravidelný šport či už je to behanie, alebo niečo iné, vedie samozrejme aj k tomu, že sa vám postupne formuje telo. Aj vzhľadom na tento fakt sa budete cítiť oveľa príťažlivejšie. Navyše, nedávne štúdie z jednej univerzity v Texase prišli s výsledkom, že v deň, keď ľudia mali za sebou nejaký športový výkon mali aj vyššiu chuť na sex. 

Dobrú noc

Ďalším pozitívom, ktoré oceníte najmä v noci je, že po športe je telo dostatočne unavené, čo vedie ku kvalitnému spánku. Odborníci dokonca hovoria o tom, že športovci majú nielenže výdatnejší spánok, ale zároveň sa aj doba odpočinku skracuje, no cítia sa plní energie a vyspatí. Mali by ste však dávať pozor aj na to, kedy pôjdete behať. Ak ste typ, ktorý preferuje večerné behanie či cvičenie, rátajte s tým, že ešte dve až tri hodiny po cvičení bude váš organizmus nabudený.

Ako začať

A ako začať? Podstatné je chcieť, mať chuť a správnu motiváciu. Ostatné už pôjde samé. Neobmedzujte sa na začiatku tým, že nemáte správne oblečenie, alebo obuv. Na začiatok vám stačia tenisky, ktoré bežne používate na tréningy. Zo začiatku aj tak viac ako pár kilometrov neodbehnete. Ak sa vám beh zapáči, po mesiaci si kúpte bežecké tenisky. Tiež však nemusíte kupovať hneď na začiatku top značky. Aj napriek tomu, že je obuv najmä pri behu veľmi dôležitá, nemusíte za ňu utratiť veľa peňazí.

Nutné je si tenisky odskúšať, aby vás netlačili a kúpiť si ich o niečo väčšie ako bežnú obuv. Ak začínate v zimnom období nezabudnite na zateplené legíny, bundu, alebo mikinu, čelenku na uši a niečo na krk. V prípade veľkej zimy vám pomôžu aj tenké rukavice. 

image

Je to jeden z najmenej finančne náročných športov. Okrem bežeckých tenisiek nič viac nepotrebujete.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:52