Zdravý spánok je základ.
StoryEditor

Deväť krokov ako na to, aby sa spálňa stala oázou pre dokonalý spánok

12.12.2022, 10:44
Životný štýl

Spálňa má byť našou oázou pokoja, priestorom, kde odpočívame a naberáme sily. Preto eliminujte rôznych narúšačov kvalitného spánku. Zútulnite si ju, dodajte jej príjemnú atmosféru a pozmeňte ju tak, aby sa vám dobre spalo. Kvalitný spánok je základ.

Farby nás ovplyvňujú

Na vymaľovanie spálne by sa mali používať výhradne ekologické prírodné farby na báze vápna, ílu alebo prírodnej živice, ktoré umožňujú stenám dýchať a zlepšujú celkovú klímu v miestnosti. Čo sa potom odtieňov týka, oblúkom sa vyhnite tým žiarivý.Do spálne sa nehodí ani červená alebo čierna maľba. Siahnite radšej po neutrálnych farbách ako biela, béžová, smotanová.

Domáce rastliny

Popri pravidelnom vetraní čistia a výrazne zlepšujú kvalitu vzduchu (a tým aj spánku) pachovo neutrálne zelené izbové rastliny, ako je horská palma (chamaedorea sličná) alebo napríklad aloe vera.

Usporiadajte si myšlienky

Meditácia, upokojujúce čítanie, jemná hudba, joga alebo dychové cvičenia – to všetko môže prispieť k rýchlejšiemu zaspávaniu. Platí tiež, že by spálňa mala byť vždy čistá a uprataná, zbytočné množstvo vecí okolo totiž človeka znervózňuje. Držte sa minimalizmu, majte v spálni len to nevyhnutné a dbajte na poriadok. Uvidíte, aký pokoj vám to prinesie.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 12:15