Je príležitosť na zmenu.
StoryEditor

DESAŤ správnych krokov, ako vstúpiť do nového roku

07.12.2022, 13:14
Životný štýl

Znovu sme o rok starší, a snáď aj múdrejší. Vykročme preto do roku 2023 pravou nohou aj za pomoci šikovných rád, ktoré nám pomôžu zlepšiť svoj život.

1. Vyrazte na prechádzku

Nevyhovárajte sa na únavu ani na nepriazeň počasia a vyberte sa na prechádzku. Pohyb vám prospeje, čerstvý vzduch prevetrá hlavu a pomôže utriediť myšlienky. Kedy inokedy ako prvý deň v roku je čas na bilancovanie a hlavne na premýšľanie o nových plánoch?

2. Začnite si písať denník

Od myšlienok je už len krôčik na vytvorenie zoznamu dôležitých predsavzatí a priorít. Možno si ich zapamätáte, ale určite bude lepšie poznamenať si ich na papier. Nie je to prežitok! Zaznamenávajte si, čo ste robili, prežili, ale aj svoje sny a priania. Napísaný text umožňuje lepšie formulovať myšlienky a uľahčuje kontrolu nad svojím životom.

3. Zbavte sa nepotrebností

Uľavte preplneným skriniam a zbavte sa nepotrebných vecí či oblečenia, ktoré už nebudete nosiť. Skúste veci darovať, niekoho možno ešte potešia.

4. Bráňte sa nude

Britskí vedci sledovali po dobu dvadsaťpäť rokov dva a pol tisíc ľudí. U tých, ktorí sa neustále sťažovali na nudu a nevedeli sa zabaviť, sa častejšie objavili kardiovaskulárne problémy. A tak napríklad študujte a spoznávajte veci navôkol (hoci aj partnerský život holuba hrivnáka), začnite maľovať alebo skúste nový recept. Všetko je lepšie ako nuda!

image

Nový rok je príležitosť na zmenu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:40