Je príležitosť na zmenu.
StoryEditor

DESAŤ správnych krokov, ako vstúpiť do nového roku

07.12.2022, 13:14
Životný štýl

Znovu sme o rok starší, a snáď aj múdrejší. Vykročme preto do roku 2023 pravou nohou aj za pomoci šikovných rád, ktoré nám pomôžu zlepšiť svoj život.

5. Hrajte sa

Je jedno, koľko máte rokov, na hranie nikdy nie sme pristarí! Sami môžete skladať puzzle alebo skúsiť solitaire a mahjong na počítači či mobile. Do hier zapojte aj vnúčatá, partnera alebo kamarátku, oprášte staré Pexeso alebo Človeče, nehnevaj sa! Hry stmeľujú rodinu aj priateľov.

6. Prestaňte sa brať vážne

Pozitívna nálada a vzťah k životu je základ. Odľahčite si život nadhľadom nad bežnými udalosťami. Zasmejte sa sami sebe. Nebojte sa toho. Človek, ktorý si vie urobiť srandu sám zo seba, lepšie nadväzuje vzťahy s ostatnými.

7. Žite v súlade so biologickými hodinami

Niekto je ranný škovránok, iný nočná sova. Nesnažte sa nútiť do ranných aktivít, keď najlepšie vám to páli podvečer. Alebo ak viete, že s príchodom tmy už z vás nič nie je, vyčleňte si večerné hodiny už len pre relax a oddych. Počúvajte svoje telo, a podľa toho si naplánujte svoj denný rozvrh.

8. Podporujte rodinné rituály

Rituály utužujú vzťahy. Nájdite si spoločný čas na raňajky či večeru a užívajte si spoločnosť tých najbližších. Rituálom môže byť pravidelná večerná prechádzka so psom, nedeľný obed s rodinou alebo večerný telefonát s kamarátkou.

9. Zdieľajte svoje pocity

Ľudia, žiaľ, často žijú vedľa seba, nie spolu. Preto si dajte záväzok, že u vás to tak nebude. Hovorte s blízkymi o svojom dni, radostiach i starostiach a dajte priestor aj im, aby sa vám zverili s tým, čo prežívajú.

10. Chváľte sa a odmeňujte

Keď sa vám niečo podarí, pochváľte sa. Niekedy poteší aj obľúbený zákusok alebo iná drobnosť.

image

Nový rok je príležitosť na zmenu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:48