Pohľad do zrkadla je vždy lepší.
StoryEditor

PÄŤ dôvodov, prečo v zrkadle vždy vyzeráte lepšie ako na fotkách. Toto sú oni!

04.01.2024, 17:41
Životný štýl

Mnoho ľudí sa nerado fotí len preto, že si myslia, že na fotografiách vždy vyzerajú horšie ako v skutočnosti. Toto presvedčenie dokáže vysvetliť niekoľko psychologických faktov.

Filtre z nás robia iných ľudí

Či ide o filtre, ktoré sú bežne dostupné na Instagrame alebo Snapchate, alebo sa radi hráte s filtrami v programoch na úpravu fotografií, ak ich používate zakaždým, keď sa sami fotíte, nečudujte sa, že si pripadáte cudzo, keď sa na fotke po dlhej dobe zbadáte bez nich.

Tento novodobý trend by mohol na ľudskú psychiku pôsobiť až ničivo. Ak si radi budujete sebavedomie prílišnou úpravou fotografií, pohľad do zrkadla pre vás nikdy nebude postačujúci.

Pri selfie fotografiách treba pamätať aj na ďalšiu vec, ktorá je skôr technická, no dokáže zmanipulovať naše názory na vzhľad na fotografii: väčšina mobilov má v prednej kamere umiestnenú širokouhlú šošovku, ktorá rozširuje to, čo sníma – takže aj našu tvár. Reálne sme o niečo štíhlejší ako obraz na displeji.

Väčšina ľudí sa považuje za atraktívnejších, než v skutočnosti sú

Aj napriek tomu, že na seba vieme byť prísni, mnohí z nás v kútiku duše ukrývajú kus sebavedomia, ktorý nám našepkáva, že v skutočnosti sme atraktívni. Niet divu, že keď sa potom zbadáme v skutočnom svetle, ktorého dôkazom sú aj fotografie, cítime sa sklamaní realitou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 02:48