Tuk na chrbte a v podpaží trápi mnoho žien.
StoryEditor

Zbavte sa tuku na chrbte a v podpazuší pomocou ŠTYROCH jednoduchých cvikov

31.10.2022, 14:48
Životný štýl

Nadmerne usadený tuk na chrbte a v podpazuší nás dokáže poriadne zneistiť a značne obmedzuje aj výber oblečenia. Predsa len pretekajúce vankúšiky na chrbte cez podprsenku nie sú vkusné. Aj keď diéty zaberú a schudnete, tuk na týchto miestach často zostáva alebo ubúda pomalšie ako na ostatných častiach tela. Čo s tým?

Tieto cvičenia sa vykonávajú spolu s pomôckami, ktoré si ľahko zaobstaráte v obchode s fitnes pomôckami a hlavne nesoja veľa peňazí. Malé jednoručné činky, elastické pásy alebo naťahovacia guma a nejaký kúsok látky, napríklad aj uterák. Výsledky by ste mali dosiahnuť už za 3 týždne, pokiaľ uvedené cviky budete precvičovať každý deň.

Simulácia plávanie štýlu prsia

Predpažte vzpriamené ruky pred seba. Potom podobne, ako keby ste plávali prsia, ruky najprv rozpažte, prehnite v lakťoch, pritiahnite k telu a nakoniec znova predpažte. Keď chcete a budete zvládať, môžete použiť aj menšie činky. Urobte 3 série cviku, každé po 6 opakovaniach.

Bozk lakťov

Rozpažte ruky na obe strany až do úrovne ramien. Potom prehnite ruky v lakťoch do 90 stupňového uhla a dlane nasmerujte dopredu. Následne otáčajte rukami smerom dopredu tak, aby ste sa dotkli lakte a potom ich znovu roztiahnite do predošlej polohy. Opakujte tento pohyb 10 krát. Potom si chvíľu oddýchnite a celú sériu vykonajte 3 krát.

Rozťahovanie rúk s gumou

Chyťte elastický pás alebo gumu tak, že medzi rukami bude približne 30 až 40 cm vzdialenosť a ruky predpažte. Následne rozpažujte rukami a gumu naťahujte. Pokiaľ chcete, aby cvičenie bolo náročnejšie, chyťte elasticky pás v menšej vzdialenosti rúk. Vykonajte 3 série tohto cvičenia po 10 opakovaniach.

Upažovanie s uterákom

Chyťte uterák oboma rukami tak, aby ste medzi nimi mali približne 40 až 50 cm vzdialenosť. Teraz ruky zdvíhajte smerom nad hlavu a potom znova dole k stehnám. Opakujte tento cvik v 3 sériách po 10 opakovaní.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 10:24