Najdlhší visutý most na svete sa nachádza v Českej republike.instagram/tymrazem.pl
StoryEditor

Len pár kilometrov od Slovenska sa nachádza najdlhší visutý most na svete. Výhľad z neho je priam jedinečný

05.08.2022, 18:00
Životný štýl

Začiatkom mája sa pre verejnosť oficiálne otvoril najdlhší visutý lanový most na svete pre peších, ktorý nesie názov Sky Bridge 721. Nachádza sa len pár kilometrov od Slovenska, na Dolnej Morave. Návštevníkov však neláka len kvôli adrenalínovej prechádzke, ale aj jedinečnému výhľadu, ktorý naozaj stojí za to.

V máji oficiálne predstavili najdlhší lanový most na svete, ktorý je určený pre peších a nachádza sa v Českej Republike na Dolnej Morave. Toto unikátne dielo nesie názov Sky Bridge 721, ktorý popisuje jeho dĺžku, neuveriteľných 721 metrov. Jeho najvyšší bod je 95 metrov nad zemou a práve z tohto dôvodu láka veľké množstvo turistov. Most je jednosmerný, no cesta po ňom je naozajstný zážitok. Jeho prekrásne výhľady sa tiahnu od Mlýnského údolí až po úbočie Králického Sněžníku.

 

Na most sa dostanete od chaty Slamienka, ktorá sa nachádza neďaleko Chodníka v oblakoch, cez údolie až ku kopcu Chlum. Návštevníci mostu sa striedajú v polhodinových intervaloch po 250 ľudí. Vstupenky si môžete kúpiť cez internet alebo v samoobslužných pokladniach. Najlacnejšie sa pohybujú od 350 Kč/12,50 Eur do 1105 Kč/45 Eur. Okrem nádherných výhľadov a adrenalínu môžete sú pre vás po prekonaní mosta pripravené aj ďalšie atrakcie.  

 

Zo súčasnosti do minulosti a späť

Keď úspešne zdoláte visutý most, na jeho druhej strane na vás čaká možno bližšie spoznať tunajšiu prírodu a históriu. Okrem Sky Bridge 721 vznikol na Dolnej Morave aj originálny náučný chodník „Most času“, ktorý môžete absolvovať len s pomocou mobilného telefónu a prístupu na internet. Táto jedinečná hra sa dotýka vás prenesie zo súčasnosti do minulosti a zase späť.  

Nie je vhodný pre každého

Síce je prechádzka mostom naozaj veľký zážitok, nie je vhodná pre každého. Vstup sa neodporúča ľuďom, ktorý majú strach z výšok sprevádzaný závratmi, točením hlavy či paralýzou pohybu. Deti na most môžu bez obmedzenia, no psy a iný domáci miláčikovia majú vstup zakázaný. Nedostanete sa naň však s kočíkom, bicyklom či invalidným vozíkom. Ženám odporúčame, aby si veľmi dobre premysleli, čo si na adrenalínovú prechádzku obujú, topánky s podpätkom sa totiž môžu zasekávať v mriežkach mostu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:49