Vďaka športu budete mať zdravé telo, ale aj pleť.unsplash
StoryEditor

Športom ku krásnej pleti! Vďaka pohybu redukujete vrásky a nedokonalosti na tvári

12.06.2022, 09:00
Životný štýl

Pravidelný pohyb prospieva nášmu fyzickému, ale aj psychickému zdraviu. Špecialistky na krásu však potvrdili, že ženy, ktoré sa pravidelne hýbu, majú pleť v oveľa lepšom stave. Môže za to prekrvenie pokožky, ale aj vyplavenie škodlivých látok. Šport je teda cesta nielen k zdravému telu, ale tiež ku krásnej pleti. Dostatočná motivácia, čo poviete?

Ak sa snažíte všemožne oddialiť starnutie pleti pomocou rôznych sér a krémov, no váš život sa väčšinou odohráva v kaviarni s pohárom prosecca v ruke a príležitostnou cigaretkou, vaša snaha bude márna.

Hĺbkové čistenie

Akýkoľvek šport, pri ktorom sa poriadne zapotíte, pôsobí na váš krvný obeh. Ten sa pri aktivite rozprúdi a podporuje prepravu všetkých dôležitých živín vo vašom tele. Zároveň sa začne vyplavovať bunkový odpad a dochádza k akejsi detoxikácii organizmu. Škodlivé látky aj toxíny z hĺbky vašej kože sa odplavia, takže máte zadarmo, ak nerátame vašu námahu, hĺbkové čistenie pleti, za ktoré by ste v kozmetickom salóne utratili desiatky eur.

„Zacvičte“ s akné

Trápi vás akné? Potom je tu o dôvod viac konečne rozhýbať telo, nájsť si šport, ktorý bude pre vás zábavou a na ktorý sa budete tešiť. O vyplavovaní endorfínov z tela ste už asi počuli. Tento hormón je pomerne návykový, preto ak raz s cvičením začnete, bude pre vás tou najlepšou drogou. Zároveň sa však počas tréningu odbúrava stresový hormón – kortizol. Pokiaľ máte prebytok tohto hormónu, odráža sa to na vašej pleti v podobe mazu a to už je len krôčik k upchatým pórom a čiernym bodkám či akné. V tomto prípade už stojí za zváženie, či športu predsa nedáte nejakú šancu. Krásna a žiarivá pleť bude pre vás tou najlepšou odmenou. Navyše, ak pravidelne vykonávate fyzickú aktivitu, prirodzene sa vám tvorí v pleti viac kolagénu. Pokožka je tak pružná, má lepšiu elasticitu a spomaľuje proces starnutia, čo znamená aj eliminovanie vrások.

Lepší spánok, krajšia pleť

Dlhoročné výskumy dokazujú, že šport má vplyv aj na váš spánok. Nielenže rýchlejšie zaspávate, ale spánok je zároveň plnohodnotnejší, hlbší. Len ak je oddych dostatočne kvalitný, telo a bunky dokážu efektívne zregenerovať. Hovorí sa až o dvojnásobne lepšom zregenerovaní kožných buniek. A to sa odzrkadlí aj na vašej pleti. Takže na ceste ku krajšej pleti nezabudnite zdravo jesť, cvičiť a následne sa vyspať do ružova.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 10:57