Užite si more už na jar. Tieto destinácie máte takmer za rohom.dreamstime
StoryEditor

Dovolenke pri mori už na jar? Nemusíte nikam lietať, tieto miesta máte takmer za rohom

06.05.2022, 06:00
Životný štýl
Keďže sa začína každým dňom viac a viac oteplievať, mnohí by sa už teraz vybrali na dovolenku k moru. Žiadny problém, poradíme vám, ktoré miesta sú na jar ako stvorené. Nebojte sa, nemusíte lietať cez pol sveta, na väčšinu z nich dôjdete za pár hodín autom.

Túžite po dovolenke už teraz? Nemusíte čakať, kým príde leto. Poradíme vám, kde sa môžete kochať výhľadom na more aj na jar. Nebojte sa, na tieto miesta sa dostanete aj autom, a to za pár hodín. 

Mošćenička Draga, Chorvatsko

  • Z Bratislavy do mesta Mošćenička Draga: 6 hodín autom

Najbližšie miesto, kde si môžete užiť dovolenku už na jar, je malé mestečko Mošćenička Draga. Nachádza sa neďaleko známeho mesta Opatija a patrí k skutočným chorvátskym klenotom. Užiť si tu môžete najmä nádherné pláže s výhľadom na azúrové more, ku ktorému je na väčšine miest vstup voľný. Veľkou výhodou tohto mestečka je, že nikdy nie je preplnené turistami, a preto si okrem pláží môžete v pokoji obzrieť aj výnimočné historické pamiatky. Ak sa rozhodnete venovať jeden celý deň výletom, rozhodne sa oplatí navštíviť spomínanú Opatiju, prírodný park Učka či dovolenkovú oblasť Istria.

 

Piran, Slovinsko

  • Z Bratislavy do mesta Piran: 6 hodín autom

Takmer na skok to máte aj do mesta Piran, ktoré je označované ako najkrajšie mesto Slovinska. Kúpanie v mori je v ňom prístupné pozdĺž celého pobrežia. Oplatí sa však zájsť aj do nádherného starobylého prístavu so stiesnenými kamennými uličkami a poprechádzať sa po promenáde, z ktorej si užijete nezabudnuteľné výhľady na more. Na konci polostrova vás môže zaujať gotický maják či socha morskej panny. Piran však skrýva aj podmorské bohatstvo, až 38 metrov pod morom tu totiž žije pestré množstvo živočíchov a rastlín.

 

Neum, Bosna a Hercegovina

  • Z Bratislavy do mesta Neum: 9 hodín autom

Čo vám ako prvé napadne, keď sa povie Bosna a Hercegovina? Väčšina z vás si určite predstaví hlavné mesto Sarajevo ako dejisko letnej olympiády, slávny most v Mostare či Srebrenický masaker. Táto balkánska krajina však má aj prístup k moru, a to z mesta Neum ležiaceho na pobreží Jadranského mora. Nachádzajú sa tu nádherné kamienkové pláže, z ktorých môžete vidieť na priezračné azúrové more. Vďaka svojej polohe je toto mesto vhodné aj na množstvo výletov, či už v Bosne a Hercegovine, alebo Chorvátsku. Navštíviť môžete Dubrovník, vodopády Kravica alebo zájsť na výlet po rieke Neretva.

 

Leba, Poľsko

  • Z Bratislavy do mesta Leba: 10 hodín autom

Leba je starý morský prístav, ktorý patrí k najnavštevovanejším turistickým miestam v Poľsku. Pri meste Leba sa nachádza niekoľko piesočných pláží a na najbližšiu sa dostane za pár minút. Užiť si môžete nielen nádherný výhľad na more, ale pokoj od rušného mesta. Ak sa vám nechce prechádzať po centre, môžete sa vydať na niekoľko výletov v okolí. Odporúčame predovšetkým národný park, v ktorom sa nachádzajú pohyblivé piesočné duny, ale aj jazerá či stará raketová základňa. Aj keď môže znieť dovolenka v Poľsko netradične, stojí za to ju vyskúšať.  

 

Camogli, Taliansko

  • Z Bratislavy do dediny Camogli: 11 hodín autom

Comogli, pobrežná dedina, sa nachádza na severe Talianska a svojím návštevníkom ponúka nádhernú kamienkovú pláž, ktorá pripomína malebnú francúzsku riviéru. Táto dedina je však známa najmä pre svoj netradičný vzhľad. Obklopujú ju farebné domčeky, ktoré sú nalepené jeden na druhom. Comogli je vhodné najmä pre zamilované páry, ktoré majú radi romantické výhľady či prechádzky po historických pamiatkach. Oplatí sa navštíviť aj baziliku Santa Maria Assunta či hrad della Dragonara.

 

Nice, Francúzko

  • Z Bratislavy do mesta Nice: 13 hodín autom

Nice patrí k najväčším navštevovaným centrám na Azúrovom pobreží a každoročne láka tisíce turistov z celého sveta. Ak ste typ, ktorý nerád riskuje, ale nevadia mu preplnenejšie pláže, toto mesto je pre vás správnou voľbou. Okrem promenády, ktorá je dlhá 7 kilometrov, tu môžete navštíviť aj najväčší skleník v celej Európe, hrad či niekoľko druhov múzeí. V Nice však nemôžete zabudnúť ani na víno, najmä na ružové, ktoré je v celom meste najobľúbenejšie.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 18:37