Tvar očí má vplyv na povahu. Čo prezrádza o vás?Pexels/Jenna Hamra
StoryEditor

Oči odhalia vašu povahu: Zistite, čo prezrádza mandľový tvar alebo hlboký pohľad

15.03.2022, 06:00
Životný štýl
Hovorí sa, že oči sú oknom do duše. Podľa starodávnej čínskej tradície, je pri čítaní z tváre dôležité venovať pozornosť najmä tvaru očí. Odkryť totiž vedia naše sny, osobnosť, zámery, ale aj zdravotný stav.

Čítať z tváre sa ľudstvo snažilo už od nepamäti. Našu povahu či najhlbšie myšlienky zisťuje pomocou očí náuka známa tiež ako fyziognomika. Oči sú často práve tým, čo si na iných všimneme ako prvé. Čo o nás prezrádzajú?

Veľké a malé oči

Veľkosť očí je v skutočnosti ukazovateľom toho, ako sa pozeráme na svet a ako naň reagujeme. Väčšie oči sa spájajú s otvorenosťou, vášňou a kreativitou. Ide o empatické osobnosti, ktoré konajú viac s citom než logikou. Okatí ľudia majú tendenciu byť dôverčiví a obdivujú svet okolo. Mali by však byť opatrní, príliš otvorený prístup ich môže urobiť zraniteľnejšími, niekedy až manipulovateľnými. 

Na druhej strane, malé oči znamenajú pragmatickú osobu, ktorá dokáže byť maximálne sústredená, a to bez najmenšieho rozptýlenia. Logika a inteligencia sú dôležité pre spôsob, akým pristupujú tieto osoby k úlohám a životu všeobecne, emócie sú až na druhom mieste. Majiteľky menších očí môžu byť vnímané ako chladné, je to ale mylná predstava. To, že sa nenecháte ovládať citmi neznamená, že ich nemáte.

Mandľový tvar očí

Mandľový tvar sa zvyčajne považuje za ideálny, predovšetkým vďaka peknému zakriveniu očí a exotickému vzhľadu. Sú zvedavé a pri pozorovaní iných si všímajú aj tie najmenšie detaily. Ženy s týmto ukážkovým tvarom očí si vedia zachovať pokoj v stresujúcich a nepríjemných situáciách, za čo môže dobrý zmysel pre rovnováhu a vedenie. Aj keď môžu miestami pôsobiť prefíkane, keď niekoho spoznajú, opak sa stane pravdou. Oplývajú humorným pohľadom na svet, sú úprimné a vrúcne.

Hlboký pohľad

Nositelia hlboko posadených očí bývajú romantické osoby, ktoré na okolie zároveň pôsobia ako otvorená kniha. Nie je to však celkom tak. Títo ľudia v sebe ukrývajú aj istú tajomnú povahu. Svoje skutočné pocity nedávajú len tak najavo a otvárajú sa iba tým, ktorí sú im skutočne blízki. Hĺbavý pohľad mávajú skôr muži, no môže sa objaviť aj u žien.

Oči blízko alebo ďaleko od seba

Vzdialenosť je ďalším faktorom, ktorý treba brať do úvahy pri čítaní osobnosti z očí. Oči blízko pri sebe naznačujú niekoho, komu nevadí jeho vybudovaná rutina a netúži po zmene. Títo ľudia sú disciplinovaní a nenechajú sa len tak rozhádzať. Neobľubujú spontánnosť, spokojní sú práve vtedy, keď presne vedia, čo ich čaká. Netúžia niečo meniť, ak im to funguje. 

Oči ďaleko od seba sú protikladom k tým predošlým. Ľudia s týmito očami sú zvyčajne flexibilnejší a impulzívnejší. Poriadkumilovnosť nie je práve ich najsilnejšou stránkou, milujú cestovanie a objavovanie nových a neznámych miest.

Oči smerujúce nahor alebo nadol

Ľudia, ktorých oči smerujú viac nahor, sú ambiciózni, motivovaní a väčšina z nich patrí medzi extrovertov. Neustále sa snažia zlepšovať a dosahovať tie najlepšie výsledky, ich silnou stránkou je oddanosť. Tí, ktorí majú oči sklonené skôr nadol, sú obyčajne plachí a dokážu sa rýchlo naviazať na inú osobu. Sú taktiež výbornými priateľmi, no majú pesimistickú povahu, ktorá im môže komplikovať množstvo životných situácií.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 09:12