StoryEditor

Populárne detské mená v roku 2016. Tieto sa stanú trendom

10.01.2016, 04:00
Životný štýl
Ešte je len začiatok januára a už sú známe predpokladané najčastejšie mená, ktoré dajú rodičia svojim budúcim potomkom v roku 2016.

Sú páry, pre ktoré je výber mena ich budúceho dieťaťa hračkou. Iní s tým majú problém a nevedia sa zhodnúť. Kedysi sa mená dedili a hoci to dnes možno niekde ešte takto funguje, väčšina párov vyberá meno svojmu dieťatku bez „dobre mienených rád“ okolia. Výber mena pre dieťatko môže byť veľkou zábavou, no zároveň  so sebou nesie aj patričnú dávku zodpovednosti. 

Časy sa menia a terajší rodičia sa už neuspokoja len tak s čímkoľvek. Momentálne chcú rodičia, aby sa ich ratolesť v živote vynímala niečím zaujímavým, čo ju odlíši od davu ostatných. Preto im dávajú niekedy nezvyčajné mená. Ďalšiu skupinu tvoria rodičia, ktorí chcú kráčať s dobou a rozhodnú sa pre menu, ktoré práve „frčí“.

Niektoré detské mená sa už niekoľko rokov držia v rebríčku najobľúbenejších, no každý rok sa vždy nájdu aj tie, ktoré dokážu prekvapiť. Detské centrum vo Veľkej Británii vytvorilo zoznam mien, ktoré sa stanú trendami v roku 2016, ako sa uvádza na huffingtonpost.ca.

Najobľúbenejšie dievčenské mená na rok 2016

  1. Emi
  2. Nora
  3. Atrid
  4. Eden
  5. Marni
  6. Luna
  7. Cleo
  8. Queenie
  9. Cicely
  10. Beryl

V rebríčku predpokladaných obľúbených mien figujú aj také ako Effie, Electra, Evangeline, Virginia, Dottie, Chanel a Presley.

Najobľúbnejšie chlapčenské mená na rok 2016

  1. Hector
  2. Atticus
  3. Aspen
  4. Otto
  5. Devon
  6. Nelson
  7. Kit
  8. Alberto
  9. Cairo
  10. Colton

Chlapcom budú rodičia pravdepodobne najčastejšie dávať mená Lawson, Marshall, Percy, Ziggy, Julien, Farrel a Darwin. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:28