StoryEditor

Takto sa správne lakujú nechty. Staňte sa profíkom

27.12.2015, 13:45
Životný štýl
Ak sa vám každý lak začne lúpať už po dvoch dňoch alebo máte nechty nepekne zafarbené, môže byť na vine zlá technika lakovania.

Manikérka Tamara Rotterová vám v Škole manikúry predvedie, ako na to a pridá niekoľko svojich tipov

Začnite tým, že si nechty odlakujte, aj keď na nich momentálne žiadny lak nemáte. Odlakovač totiž necht tiež odmastí a lak na nich potom bude lepšie držať, ako píše idnes.cz. Manikérka Tamara odporúča používať zásadne odlakovače bez acetónu.

Vyhnite sa zažltnutými nechtom


Po odmastení všetkých nechtov na ne začnite nanášať podkladový lak čiže base coat. "Ak by ste sa pozreli na necht pod mikroskopom, videli by ste, že je necht porézny. Ak póry nevyplníte podlakom, tak sa do nich dostane lak s pigmentom a po odlakovaní v nich trochu pigmentu zostane - nechty zostanú žltkasté," vysvetľuje Tamara Rotterová.

Ak chcete, aby vám lak v fľaštičke vydržal dlho, je potrebné ho pravidelne preklepávať alebo občas pretriasť. Vo fľaštičkách preto bývajú guľôčky, ktoré pri podobnom pohybe cinkajú. Nikdy to ale nerobte tesne pred lakovaním, pretože trasením sa do laku dostanú vzduchové bublinky a tie by potom mohli na nechte pôsobiť nepravidelne a robiť neplechu pri aplikácii laku. Pred samotným lakovaním preto lak už len premasírujte medzi dlaňami, ako by ste sa snažila zahriať si dlane.

Keď podkladový lak zaschne, pokračujte farebným lakom, ktorý je ideálne nanášať v čo najmenšom počte ťahov. Ak pretiahnete i mimo necht, tak ihneď použite korekčnú ceruzku napustenú odlakovačom. Menej krycie laky je potom potrebné po zaschnutí naniesť v ďalších vrstvách.

Dobrý lak vydrží 3 až 5 dní


Lakovanie zakončite vrchným lakom čiže top coat, vďaka ktorému sa farebný lak nepoškriabe a bude sa pekne lesknúť. Ak sa naozaj ponáhľate, môžete si čakanie na zaschnutie nechtov skrátiť rychlosušičom v spreji. Väčšina lakov je dnes rýchloschnúcich a môžete na ne nanášať ďalšiu vrstvu akonáhle dokončíte všetkých 10 prstov. Dobre nalakované nechty by mali vydržať 3 až 5 dní, záleží na tom, ako mastné sú vaše nechty a akým manuálnym činnostiam sa budete venovať.

Ďalšie videonávody Školy manikúry nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:43