Jesenné trendy 2021: Čo vám rozhodne nesmie chýbať?Unsplash
StoryEditor

Jesenné trendy 2021: Čo vám rozhodne nesmie chýbať?

04.10.2021, 00:00
PR Články
Z leta sa pomaly stáva chladná a sychravá jeseň. Tá je, okrem nižších teplôt a dažďa, charakteristická aj novými trendmi. Známi návrhári a odborníci vytvorili zoznam kúskov, ktoré by nemali chýbať žiadnej milovníčke módy. Čo obsahuje a po akom oblečení či doplnkoch sa v tomto ročnom období obzerať?

Zabudnite na kontrast

Výrazný prechod medzi dvomi farbami, ako napríklad bielou a čiernou, bol v obľube počas minulých rokov. Túto jeseň by ste mali siahnuť po jemnejších kombináciách podobných odtieňov. Napríklad hnedej a béžovej alebo bielej a sivej.

Takéto ladenie sa nazýva tón v tóne a ide o nadčasový spôsob obliekania. Hodí sa všetkým vekovým kategóriám, pôsobí elegantne a zaujímavo. Taktiež je ženský a univerzálny. Viete v rámci neho ladiť všetky farby, nielen tie bledšie.

Na jeseň sú ideálne hlavne tmavšie odtiene ako hnedá, béžová, karamelová, vínovočervená, čierna, tmavomodrá či horčicová. Ak hľadáte niečo svetlejšie, zvoľte bielu, sivú a telovú.

Jesenné trendy 2021 Jesenné trendy 2021 Unsplash Nebojte sa vzorov

Vzory sa stali strašiakom mnohých žien. Dôvodom je ich ťažšia kombinovateľnosť a to, že pri nesprávnom výbere vedia pridať kilá navyše, prípadne zdeformovať celú postavu. V skutočnosti sa ich však netreba až tak báť. Pri výbere je len dôležité mať nadhľad a ochotu hľadať ten správny kúsok trochu dlhšie.

Jeseň 2021 je plná vzorov. Od kruhov cez štvorce až k pásikom. Kvetom sa vyhýbajte, sú určené skôr na jar a leto. Siahnite po minimalistických a štýlových prevedeniach v dvoch, maximálne troch farbách.

Pohodlie nadovšetko

Trend úzkych a nekomfortných nohavíc pomaly odchádza a nahrádzajú ho pohodlné a voľnejšie typy. V šatníku vám nesmú chýbať minimálne jedny „mom jeans“ charakteristické širším strihom na stehnách a lýtkach, a užším na členkoch. Vďaka tejto asymetrii dokážu zvýrazniť postavu, no pritom zakryť nedokonalosti.

Nie ste príliš veľkou fanúšičkou „mom jeans“? Z ponuky obchodov stavte na formálne nohavice cigaretového strihu s hrubším opaskom. Rovný strih predĺži nohy a vyzerá perfektne s topánkami na vysokom opätku.

Jesenné trendy 2021 Jesenné trendy 2021 Unsplash Praktické doplnky

Okrem oblečenia sa zamerajte aj na praktické doplnky s určitou funkciou. Sú to napríklad kabelky, čapice či zaujímavé kryty na mobil. Pri ich výbere nezabudnite sledovať kombináciu jednotlivých farieb. S ďalšími prvkami v outfite by sa mali dať jednoducho kombinovať.

V tomto roku je tiež čas na trendy klobúky a čapice. Nemusíte hneď vyberať tie najteplejšie. September, október a dokonca ani november ešte nebývajú tak studené. Slameným modelom však dajte už zbohom, ich čas príde znova nasledujúce leto.

Nezabudnite na obuv

Obuv je alfou a omegou celej jesene. Namiesto toho, aby ste zostali len pri teniskách, si šatník osviežte peknými vysokými čižmami nad koleno. Tie sa hodia hlavne na obdobie, keď jeseň končí a teploty sú čoraz nižšie. Obujte si ich k sukni a vytvorte štýlový look, ktorým pritiahnete pozornosť.

Druhou možnosťou sú tzv. sock boots. Ide o členkové čižmičky známe tým, že oblasť v okolí členka je z materiálu podobnému hrubším ponožkám. Nie je pevný, takže sa prispôsobuje chôdzi a nikde netlačí. Sock boots zažili najväčšiu slávu minulý rok, no vyzerajú tak dobre, že ich musíte mať aj túto jeseň.

Z farieb prevláda hlavne univerzálna čierna a hnedá. Ak však chcete skúsiť niečo úplne iné, zvoľte bielu. Snehobiele čižmy v koženom prevedení zaujmú už z diaľky a zvýraznia hlavne spodnú časť outfitu.

Jesenné trendy 2021 Jesenné trendy 2021 Unsplash Pripravte sa na jeseň aj vy

Jeseň nemusí byť len pochmúrnym a tmavým obdobím. Vyťažte z nej maximum a užite si chladnejšie obdobie najlepšie, ako sa dá. Stavte na kombinovanie tón v tóne, vrstvite jednotlivé kúsky a vytvorte si štýlový outfit na každý deň.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 16:13