StoryEditor

Šupler a spol. ukončili sezónu. Výhrou

16.12.2007, 23:00
Po trinástich mesiacoch sme opäť zdolali Švajčiarsko. Súpera, ktorý sa za posledné dva roky stal konkurenciou pre našich hokejistov. Vyhrali sme v sobotňajšom priateľskom dueli v Košiciach 6:2.

Ten prvý duel sme prehrali. V piatok v Poprade 2:3. "V prvom zápase to bola otázka nepremenených šancí a nevyužitých presiloviek. Druhý duel bol však fantastický, s výbornou atmosférou. Bolo to vynikajúce zavŕšenie celého prípravného obdobia," povedal reprezentačný tréner Július Šupler.

Šupler a tí ostatní
Naši hokejisti tak zakončili rok víťazstvom. Šupler stavil v poslednom prípravnom období na mladých hráčov. Vyplatilo sa. "Nové" mužstvo prezentovalo svoju silu najprv v utorok proti Česku, keď sme v Prahe vyhrali 3:2 po predĺžení. Potom si pokazilo dojem v prvom dueli so Švajčiarmi. Lenže v tom druhom naši predviedli výborný výkon, keď strelili päť gólov za necelých deväť minút. V druhej tretine.
"Teší ma, že do herného prejavu sa zapojili všetky formácie. Je dobré, že mladí hráči získavajú skúsenosti. Je to signál pre ostatných z extraligy a zo zahraničia, že je tu konkurencia a je tu možnosť využiť hráčov z mladej a zo strednej generácie," doplnil kouč národného tímu.
Mladí hráči sa tak nestratili a svoje miesto si zastali. "Zápas s Čechmi bol jedným z najlepších prípravných, odkedy som prišiel k mužstvu. Sobotňajšie víťazstvo bolo dôležité z hľadiska úspešnosti s mladým tímom. Tento tím nevznikal z večera na ráno. Mnohých hráčov, ktorí sa v ňom objavili, sledujeme už dlhší čas," vysvetlil Šupler.

"Éra domáceho šampionátu"
Švajčiari i Česi vyrukovali na slovenský tím s medzinárodne skúsenými hráčmi. Teraz sa náš tím vybral "švajčiarskou" cestou. Práve totiž mužstvo z krajiny "helvétskeho kríža" dlhodobo buduje reprezentáciu, káder je s menšími obmenami pohromade už niekoľko sezón. "V tomto prípravnom bloku sme si upevnili perspektívne plány z hľadiska stratégie, že za dva, tri roky chceme vybudovať v mužstve silnú strednú generáciu hráčov. Vzniknutá situácia nám napokon dala jedno plus - ukázalo sa, že treba dať aj mladým hráčom šancu a vytvoriť potrebnú konkurenciu," ukončil Šupler.

Čaro košickej arény
Po nevýraznom piatkovom výkone naši na druhý deň výrazne ožili. Veľký podiel na tom majú aj fanúšikovia. Kým do Popradu ich prišlo necelých tritisíc, v košickej Steel Aréne podporovalo slovenských hokejistov vyše sedemtisíc fanúšikov. Náš tím hnali stále dopredu, čo hráčov podnietilo. V tejto aréne tak slovenskí hokejisti dosiahli prvé víťazstvo. "Bolo to niečo fantastické. Na Slovensku som nič také nevidel. Podobnú atmosféru som zažil počas posledného play-off vo Švédsku, v Košiciach to však bolo výnimočné," hovorí reprezentačný brankár Karol Križan. Dopĺňa ho aj Šupler. "V Košiciach nám veľmi pomohla atmosféra. Diváci v aréne sú skvelí, ukazujú to aj v lige a verím, že budú hnacím motorom aj v roku 2011 na svetovom šampionáte," tvrdí Šupler. Práve vtedy budú totiž majstrovstvá sveta na Slovensku. V Košiciach a v Bratislave.
Atmosféru v Steel Arene si veľmi pochvaľoval aj útočník Peter Fabuš, ktorý bol prvýkrát v kariére kapitánom reprezentácie. Na zápas sa tešil, počas pôsobenia v extralige v Košiciach nastupoval ako súper na starom zimnom štadióne v Čermeli, o novej aréne veľa počul a chcel si jej atmosféru vychutnať na vlastnej koži. "Diváci ukázali, že sú skvelí. Musím sa im poďakovať, že prišli v takomto počte. Boli naozaj naším šiestym hráčom, od začiatku nás hnali dopredu," skonštatoval po zápase Fabuš.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 07:49