StoryEditor

Mäkké vzdušné vlny ako diva. Ako to dosiahnuť?

16.02.2016, 13:45
Životný štýl
Kaderníčka Blanka Hašková radí, ako si na hlave spraviť účes s mäkkými voľnými vlnami, ktoré vydržia.

Potrebovať budete len lak na vlasy a nahrievaciu kefu, alebo fén, okrúhlu kefu a trošku zručnosti, ako píše idnes.cz.

Vlasy si rozdeľte do niekoľkých prameňov podľa toho, ako veľmi ich chcete mať vlnité. Základným trikom je podľa kaderníčka Blanky Hašková vlasy nenatáčať na okrúhlu kefu rovno, ale do špirály. Končeky vlasov na prehrievanej alebo obyčajnej kefe poriadne pritiahnite a kefou točte tak, aby ste prameň pritočili v špirále od jednej strany kefy k druhej.

Točte vlasy do špirály


V konečnej polohe vlasy dobre prehrejte, dĺžka záleží na kvalite vašich vlasov, pevnejšie vlasy potrebujú dlhšie zahriatie. Kaderníčka odporúča fén alebo kefu s fénom nastaviť na nízky stupeň fúkania, ale vyššiu teplotu.

Dôležité je tiež vlasy z kefy pri fénovaní správne vybrať, aby ste si odvedenú prácu zase hneď nepokazili. Kefou točte okolo vlasov v smere vlny tak, aby ste kefu vymotali, ale vlasy zostali zatočené do špirály. Potom takto pokračujte na ďalších prameňoch, ktoré natočíte rovnakým spôsobom.

Pätku a predné vlasy natočte opačným smerom, teda od čela nahor, a prehrejte. Kefu pritom nedvíhajte príliš hore, ale ani nenechávajte ležať až moc na čele, udržujte ju na hrane vlasov a čela. Nech máte cestičku kdekoľvek, vlasy pri čele fúkajte naraz a rovno, až potom ich rozdeľte na strany a prstami doupravujte.

Záverečné nakopnutie


Keď máte natočené všetky vlasy, dôkladne ich prelakujte, kým sú ešte stočené v špirálkach. Potom špirálky prehrabnite prstami, ale nečešte už hrebeňom. Pokiaľ chcete účesu zabezpečiť lepšie držanie a v kaderníckom žargóne ho tzv. "nakopnúť", teda pozdvihnúť, tak vlny ešte raz nahrejte fénom. Znovu prameň vlasov prelakujte, vezmite si do dlane celú vlnu, podržte pri hlave a zohrejte fénom. Takto pokračujte vo fixácii účesu na celej hlave.

Ďalšie videonávody relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 15:06