StoryEditor

Hviezdy majú veľkú silu. Stravovanie podľa znamenia zverokruhu

22.11.2015, 04:00
Životný štýl
Astrológia môže pomôcť k správneho životnému rozhodnutiu. Zdá sa však, že dokáže oveľa viac.

Každý z nás je narodený v inom znamení a teda má aj iné špecifické vlastnosti. Hviezdy sa však pozerajú aj ďalej a okrem vašej osobnosti vedia nahliadnuť aj do jedálničkov, ako píše msn.com. Vedeli ste o tom, že ovplyvňujú vašu hmotnosť? Ak ste sa narodili napríklad v znamení Blížencov, škodia (alebo prospievajú) vám úplne iné potraviny, ako napríklad Baranovi. Vie nám pomôcť určiť najlepší spôsob, ako udržať svoje telo vo forme. Ako by ste sa podľa astrológie (ne)mali stravovať?

Baran


Má rád rozmanitosť. Stereotyp na tanieri ho môže ubíjať. Nedá dopustiť na pikantné a výrazné jedlá, takže súčasťou jeho jedálnička sú chilli papričky, cesnak, barbecue omáčka, zázvor alebo karí korenie.

Baran je neustále v pohybe, často rozbehaný, následkom čoho vynechá pravidelné jedlo, ktoré potom nahrádza kalorickými bombami. Radšej majte po ruke vrecko plné ovocia a orieškov, ktoré posilnia váš imunitný systém. Pri častom pohybe potrebujete kvalitné proteíny. Investujte čas a peniaze do prípravy kvalitného hovädzieho, kuracieho alebo rybieho mäsa.

Býk


Dáva prednosť teplým jedlám s lákavou výraznou vôňou. Sú to veľkí gurmáni, ktorí si radi pochutnávajú na dôkladne pripravených a dobrých pokrmoch. Patria medzi ozajstných labužníkov. Šťavnatý steak s pohárom kvalitného vína bude pre nich skutočným pôžitkom.

Býci by si mali dávať pozor na sladkosti, zvyknú to s dezertmi preháňať. Pred čokoládovou tortou by mali dať prednosť radšej čerstvému ovociu alebo v lete padne vhod osviežujúci sorbet. Ananás má protizápalové účinky, čo ocení ich hrdlo, teda problémovú oblasť.

Blíženci


Jediné znamenie, ktoré si skôr potrpí na dobrom rozhovore s blízkymi pri jedálenskom stole ako na jedle.  Majú radi oriešky, mrkvu, brusnice a tiež slivky, ktoré sú zdravé.

Blíženci by sa mali vyvarovať veľkému množstvu kofeínových nápojov, ktoré dráždia obličky a taktiež alkoholu. Mrkva je pre nich najlepším spojencom, keďže sa spolu so zelenou zeleninou podieľa na znižovaní rizika rakoviny pľúc.

Rak


Tradičné jedlá sú u nich na prvom mieste. Cibuľová polievka, pečené zemiaky alebo cestoviny patria do ich zoznamu priorít. Naopak, nepotrpia si na výrazné chute či rôzne špeciality.

Pozor na tučné mliečne výrobky, ako aj mastné jedlá. Popíjať by mali čerstvý zázvorový čaj, ktorý pomôže ich tráveniu a spomalenému metabolizmu. Brokolica a šalát sú tiež výborné, predchádzajú rakovine hrubého čreva a prsníka.

Lev


Od karí cez kaviár až po vyprážané jedlá či zeleninu. Lev má rád takmer všetko. Avšak najviac by ho malo zaujímať zdravé srdce, keďže znamenie ovláda práve tento orgán.

Levy sú totiž náchylnejší k srdcovým chorobám, mali by sa preto vyvarovať mastným jedlám. Používajte olivový olej pri príprave jedál. Pridajte tiež avokádo, ktoré bráni zanášaniu ciev cholesterolom. Ak máte chuť na niečo sladké, uprednostnite tmavú čokoládu s aspoň 60-percentým podielom kakaa.

Panna


Panny si v strave veľmi vyberajú. Vyznačujú sa bystrosťou, ktorá sa prejavuje aj v rozumnom výbere jedál. Chcú mať prehľad o tom, čo všetko jedia, preto držia  rôzne diéty, aby mali hmotnosť pod kontrolou. Majú tendenciu jesť celé zrná, cereálie, produkty ekologického poľnohospodárstva, zeleninu a ovocie.

Ich citlivé žalúdky nedokážu stráviť ťažké, tučné jedlá. To je dôvod, prečo je najlepšie sa im vyhnúť.

Váhy


Váhy potrebujú mať všetko v rovnováhe. Raňajky bohaté na proteíny, nasleduje obed pozostávajúci z mäsa a zeleniny a ľahká večera v podobe polievky na záver dňa.  

Znamenie Váh pôsobí najmä na obličky, preto je pre ich zdravie dôležité udržiavať hladinu cukru v rovnováhe. Ak majú chuť na sladké, mali by dať prednosť ovocnému šalátu.

Škorpión


V jedle sú vášniví.  Radi experimentujú, milujú mixovanie jedál s rôznymi druhmi mäsa, rýb, zeleniny, ovocia a syrov. K tomu nesmie chýbať pohár červeného vína.

Majú však tendenciu k ukladaniu tuku v oblasti brucha, ktorý je spojený predovšetkým s pomalým metabolizmom a nerovnováhou vo vylučovacom a reprodukčnom systéme. Mali by sa vyvarovať mastným a tučným jedlám a mať kontrolu nad príjmom cukru.

Strelec


Strelci sa ženú dopredu, až kým nevyhoria. Treba si dávať pozor na preťaženie nadobličiek spôsobené stresom. Milujú exotické jedlo. Neboja sa svoje chuťové poháriky vystaviť jedinečným pokrmom. Obilniny, koreňová zelenina a ovocie patria medzi potraviny, ktoré majú radi a zároveň by na ne nemali zabúdať.

Všetko s mierou. Dávajte si pozor na množstvo jedla. Namiesto rannej kávy skúste výťažok z riasy Spirulina a vodu s citrónovou šťavou, ktorá naštartuje metabolizmus.

Kozorožec


Kozorožci milujú teplé jedlo pripravené doma. Reštaurácie im nič nehovoria. Ryža, mäso, zelenina a ovocie nájdeme v ich strave. Taktiež majú radi víno.

Uistite sa, že budete mať príjem soli pod kontrolou. Toto znamenie ovláda kostru a pokožku, preto je pre nich dôležitý príjem vápnika, ktorý obsahujú jablká, mak, vlašské orechy, artičoky a figy.

Vodnár


Zbožňujú ovocie a zeleninu, ale i mäso a mliečne výrobky. Taktiež majú radi lokálne vyrobené potraviny.

Nemali by však jesť v neskorých hodinách. Ich nervový systém pracuje na plné obrátky, preto potrebuje potraviny, ktoré stabilizujú. Skúsiť by mali sójové výrobky - tofu, paštéty a pridať môžu aj kúsok avokáda na stabilizovanie hladiny cukru. Cvikla, kapusta a zeler udržujú kardiovaskulárny systém fit.

Ryba


Ryby nie sú veľkými milovníkmi jedla. Často venujú väčšiu pozornosť tomu, ako vyzerá, skôr než to, ako to chutí. Avšak, predsa len majú záľubu pre morské plody podávané s vínom.

Ľudia v tomto znamení majú slabší imunitný systém, preto často trpia nachladnutím či ochorením dýchacích ciest. Imunitu si posilnia brokolicou, mrkvou, čučoriedkami, černicami či brusnicami. Mali by prijímať veľa vitamínu C a D a omega-3 mastné kyseliny, s čím im pomôžu ryby a ľanové semeno. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:34