StoryEditor

Premeňte denné líčenie na večerné a ušetrite veľa času

29.01.2016, 13:45
Životný štýl
Sú dni, kedy jednoducho nestíhame. A často sú to práve tie dni, kedy nás po práci čaká ešte dôležitá schôdzka alebo večierok.

Ako ušetriť čas? Namiesto toho, aby ste sa úplne odlíčila a začínala odznova, stačí, keď trochu "pritvrdíte" a denné líčenie premeníte na večerné. Ide len o pár krokov, ako hovorí vizážistka Linda Vals na idnes.cz.

Budete potrebovať:

  • tvárenku alebo bronzer
  • púder
  • čiernu kajalovú ceruzku
  • paletku na dymové líčenie
  • ceruzku alebo tiene na obočie
  • špirálu na oči
  • lesk na pery alebo rúž

Postup:

1. Začnite kontúrovaním: skoseným štetcom naneste bronzer alebo farbu na líca v tmavšom odtieni. Aplikujte najmä pod lícne kosti, prípadne po stranách čela, nosa alebo brady - podľa toho, čo si prajete opticky zúžiť.

2. Ľahko prepudrujte časti tváre, ktoré sa lesknú. "Použite púder, ktorý je určený na vrstvenie. Ten klasický fixačný by vytvoril príliš silnú vrstvu," upozorňuje vizážistka. Vhodným variantom sú tiež zmatňujúce obrúsky, ktorými odsajete prebytočnú mastnotu.

3. Kajalovou ceruzkou urobte linku vnútri horného aj spodného viečka. Naneste ju čo najbližšie k riasam. Ak máte oči blízko pri sebe, nespájajte ich uprostred, ak máte oči veľmi malé, môžete tento krok úplne vynechať.

4. Ceruzkou namaľujte ešte vonkajšiu linku na hornom a na dolnom viečku; vo vonkajšom kútiku ju pretiahnite smerom nahor.

5. Pohyblivé viečko vymaľujte svetlým, najlepšie perleťovým tieňom.

6. Vonkajší kútik a ohyb horného viečka vyfarbite tmavším tieňom (napr. šedým, modrým, fialovým). Všetko zapracujte pomocou širšieho štetca tak, aby vznikol ľahký dymový efekt.

7. Pod obočie naneste svetlý tieň, opticky sa tak zdvihne. Obočie zvýraznite pomocou zodpovedajúcej ceruzky alebo tieňa.

8. Riasy ešte raz pretrite špirálou.

9. Pery už zvýraznite len svetlým rúžom alebo farebným leskom.

Ďalšie tipy a návody nájdete na stránke relácie Byť pekná na Playtvák.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:23