StoryEditor

Obézna tanečnica je ohybnejšia než jej štíhlejšie kolegyne. Pozrite sa, čo dokáže

26.10.2015, 13:30
Životný štýl
Obézny človek nemusí byť neohybný a bez kondície. Eda Marburyová (25) z Missouri to dokazuje tancom pri tyči.

Váži vyše sto kilogramov, napriek tomu zvládne povraz, stojku a okolo tyče sa vlní rovnako ako jej štíhlejšie kolegyne.

Eda Marburyová prešla z extrému do extrému, ako píše idnes.cz. Ako teenager trpela anorexiou. Z tej sa dostala, ale priberanie nedokázala zastaviť, až sa prejedla k hmotnosti 145 kilogramov. Nedarilo sa jej schudnúť, kým sa neodhodlala vyskúšať tanec pri tyči.

I napriek nedôvere okolia vyrazila na prvú lekciu, aby vyskúšala, či to aj so svojou hmotnosťou zvládne. Začiatky neboli ľahké a po prvej hodine sa Eda rozhodla s tým skoncovať. Cvičenia sa jej zdali príliš náročné a zrkadlá všade okolo jej nemilosrdne ukazovali postavu zo všetkých strán.

Ale nakoniec sa mladá Američanka za podpory manžela a priateľov rozhodla dať športu ešte šancu a po tretej lekcii už vedela, že našla pohyb, ktorý ju baví, aj keď sa bojí výšok. Trvalo jej rok a tri mesiace, než dokázala vyšplhať až hore na tyč, a ešte dlhšie, než prestala mať fóbiu zo zrkadiel v tanečnom štúdiu.

Za dva roky však zhodila 38 kilogramov a je v takej kondícii, že sa rozhodla ísť na súťaž v tomto fyzicky náročnom športe. Rada by svoju hmotnosť dostala aspoň pod 90 kilogramov.

Video so svojím umením zverejnila na sociálnej sieti, aby povzbudila ďalšie obézne ženy. Vzbudilo veľký záujem, ale nie všetky komentáre boli lichotivé. Ľudia jej písali, že je to nechutné, že je odporne tučná a dokonca ju nabádali, nech sa ide zabiť.

"Moje posolstvo je, aby ste milovali, čo robíte, a milovali sami seba. Dúfam, že ľuďom rôznych veľkostí a tvarov dodá moje video nádej, že v tom nie sú sami. Bolo by naozaj skvelé, keby vďaka tomu videu ľudia, ktorí nemajú dosť sebavedomia, išli a skúsili veci, na ktoré si netrúfali, " povedala Marburyová.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:41