StoryEditor

8 tipov, ako zostať opálená čo najdlhšie

27.07.2015, 14:51
Životný štýl

Chceli by ste, aby vám vaša krásne opálená pokožka vydržala čo najdlhšie? Ponúkame vám zopár tipov, vďaka ktorým sa vám bronz udrží dlhšie.

1. Príprava na opaľovanie by mala začať ešte niekedy v júni. Už v tom čase by ste mali svoju pokožku pripravovať na slnko. Ako? Tak, že do stravy zaradíte viac betakaroténu. Kde ho nájdete?  V oranžovom, žltom a v červenom ovocí a zelenine. Hádam najtypickejším zdrojom tohto vitamínu je mrkva, tekvica, cvikla či červená paprika. Prečo je betakarotén taký dobrý? Poskytuje pleti výbornú ochranu, zvyšuje odolnosť proti slnečnému žiareniu, dodáva jej krásnu farbu pri opaľovaní a spomaľuje starnutie pleti.

2. Bez opaľovacieho krému ani na krok! Aj to je pripomienka, ktorú si vryte do pamäti. Tým, že sa dobre natriete, nemusíte potom riešiť zbytočné spálenia či biele ponožky počas celého leta.

3. Opaľujte sa v pohybe! Aj pri slnení sa môžete začítať, zarozprávať či aj zaspať. To by sa nemalo vôbec stávať. Riskujete totiž nerovnomerné opálenia tela, čo mu iste nepridá na kráse. Preto vám odporúčame pohyb. Nikdy nebuďte na slnku v tej istej polohe. A nezabudnite, niekedy je dobré utiahnuť sa aj pod slnečník.

4. Voda, voda, voda! Pri slnení nezabudnite na jednu základnú vec, a síce pitný režim. Predstavte si, že vaša pokožka je celý deň vystavená slnku. Je len logické, že je príliš suchá a potrebuje vlahu. Nezabudnite preto pravidelne dopĺňať tekutiny – najlepšia je obyčajná voda. Sviežo chutí aj voda doplnená citrónom, mätou alebo aj zelený čaj. Samozrejme, bez cukru. Ak ich bude dostatok, aj vaša pokožka bude nielenže dlhšie opálená, ale aj nádherne vláčna.

5. Zabudli ste sa predsa len natrieť a začínate sa šúpať? V lete je nevyhnutné odstraňovať suché čiastočky kože. Vôbec sa nemusíte báť, že by ste pravidelným píingom rýchlejšie odstránili svoj bronz. Iba pri jeho používaní masírujte pokožku jemnejšie.

6. Hydratovať znútra, ale aj zvonka. Už sme hovorili o tom, že treba piť dostatok vody. Pre pokožku je však rovnako dôležité hydratovať ju zvonka. Určite si zadovážte takzvané after sun krémy, ktoré po dni strávenom na slnku majú určite svoje opodstatnenie. Pri ich kúpe sa pozrite na zloženie a uprednostnite tie s vitamínom E, prírodnými olejmi či s aloe vera.

7. Sviežosť sa ukrýva aj v jedle. Ťažká strava je nielen kalorická, ale v teple vám zbytočne zaťaží žalúdok a neskôr sa odrazí aj na pokožke. Preto odporúčame vymeniť kalorické a hutné jedlá za svieže šaláty, ovocie, ale aj teplé polievky. Budete prekvapení, že aj teplá polievka vás v lete dokáže zasýtiť.

Tip redakcie:

Na pomoc si zoberte olivy!

Blahodarné účinky olivového oleja všetci poznáme. A rovnako zdravo pôsobí aj kozmetika z olív. Vedeli to už staroveké Rimanky, ktoré si aplikovali masky z olív na tvár. Zelené zlato, ako sa olivám hovorí, obsahuje 80 % jednoduchých mastných kyselín a tiež prospešný vitamín E. Vďaka tomuto zloženiu dokáže pokožku upokojiť, zabraňuje jej starnutiu a dáva jej prirodzený vzhľad.

Článok bol uverejnený aj v magazíne Fit život.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:23