StoryEditor

Nemáte čas? Desať trikov, ktoré vás okamžite zbavia chýb na kráse

05.12.2015, 13:45
Životný štýl
Ako vyzerať šik a sviežo aj v tomto náročnom predvianočnom období?

Hektické tempo v práci, pečenie koláčov po nociach, zdobenie bytu, nakupovanie darčekov a do toho všetkého jedna pozvánka na vianočný večierok za druhou. Nenechajte podpísať predvianočný stres na svojom vzhľade, s nasledujúcimi trikmi budete vyzerať stále sviežo, ako píše idnes.cz.

Máte spľasnuté vlasy, pretože si ich ráno nestačíte vyfénovať a tak radšej chodíte spať s mokrou hlavou. U kozmetičky ste na hĺbkovom čistení bola naposledy po letných prázdninách, pretože nestíhate. To isté platí o manikérke. S kruhmi pod očami sa pomaly zmierujete.

Rovnako ako s minimalistickým líčením, pretože viac ako dve minúty pred odchodom do práce nemáte. V diári sa vám hromadí jedno pozvanie na vianočnú párty za druhou a vy samozrejme nechcete vyzerať ako štvaná zver, tak radšej nejdete. Stop. Tadiaľ cesta nevedie.

Naučte sa rýchle triky, ako si poradiť s  nedostatkom času a napraviť každú chybu na kráse. Bez ohľadu na to, či máte medzi prácou a spoločenskými povinnosťami aspoň pol hodinu alebo len minútu.

1. Na nečakanú vyrážku so správnym korektorom


Na zakrytie nedokonalostí nestačí jeden korektor, na pupienky s veľmi tekutými textúrami veľmi nepochodíte. Nájdete si korektor s textúrou, ktorá zakryje a zároveň nezdôrazní pupienky. Pozor na produkty s vysokým obsahom alkoholu a púdrov. Alkohol síce vysuší vyrážku, ale zároveň aj pokožku okolo a tá sa začne lúpať. Pod nánosom väčšieho množstva púdrových pigmentov je vidieť. Lepšie funguje krémový korektor aplikovaný tenkým štetcom a zafixovaný transparentným púdrom v minimálnom množstve.

2. Kruhy pod očami zvládne špeciálny korektor


Ak trpíte tmavými kruhmi pod očami, dajte si pozor, ako sa líčite. Spodnú linku aj mihalnice rovno vynechajte. Počas dňa sa líčidlá rozpíjajú, usadzujú vo vráskach a to vám na kráse ani sviežosti nepridá. Na zakrytie tmavých kruhov použite ľahký, hydratačný korektor vhodný na citlivú pokožku. Zvyšky líčidiel, ktoré sa usadili pod očami, odstráňte vatovou tyčinkou, veľmi tenkú vrstvu korektora vklepte na kruhy, do vnútorného i vonkajšieho kútika oka.

3. Unavené oči osvieži špirála a vyčesané obočie


V líčení sa zamerajte na vrchné mihalnice, ideálne s použitím klieštikov a špirálou, ktorá dobre fixuje natočenie rias. Oči vyzerajú otvorenejšie a vaša tvár odpočinutejšia. Veľkú úlohu hrá tiež tvar obočia. Vyčešte ho smerom nahor.

4. Na suché pery funguje cukor a medový balzam


V chladnom počasí dostávajú pery poriadne zabrať. Používajte výživný balzam na pery čo najčastejšie. Pravidelne tiež odstraňujte suchú kožu s pomocou cukrového peelingu, ktorý vmasírujte krúživými pohybmi prstom alebo kefkou na zuby a zmyte. Nikdy nepoužívajte na suché pery púdrové rúže, ktoré zdôrazňujú šupinky a ešte viac vysušujú. Klasické hydratačné rúže vám preukážu lepšiu službu.

5. Koniec zlých vlasov, nosí sa nedbalý drdol


Nemáte čas si vlasy umyť a poriadne vyfúkať a následne vyžehliť alebo naopak natočiť? Nezúfajte, práve sa nosia nedbalé účesy, ktoré nepotrebujú žiadnu extra starostlivosť. Vlasy zopnite gumičkou do voľnejšieho copu, zmotajte a pripevnite vlásenky. Pomôže tiež zaujímavá vlasová ozdoba alebo čelenka. Krátkym vlasom pomôže transparentný suchý šampón, ktorý ich zbaví mastnoty a dodá objem.

6. Na únavu vitamínom C a citrusovým parfumom


Udržať si pozornosť po celý deň a nepadnú večer únavou chce niekedy veľa energie. Pomôžte si jednoduchým trikom. Popoludní vypite šumivý vitamín C a osviežte sa vôňou s dominantnými citrusovými tónmi. Práve aróma citrusových plodov zbystrí myseľ a dodáva potrebnú energiu bez toho, aby ste sa museli pchať cukrom, ktorý vás nakoniec uspí.

7. Odlupuje sa vám lak na nechty? Pretrite ho trblietkami


Laky na nechty majú tú nepríjemnú vlastnosť, že sa začnú odlupovať v momente, keď to najmenej potrebujete. Nemáte čas si nechty kompletne odlakovať a urobiť si čerstvú manikúru? Nevadí, jednoducho ich pretrite lakom s veľkým množstvom trblietok. Ten spravidla zasychá veľmi rýchlo a zakryje všetky nerovnosti pôvodnej farby. Navyše trblietavé nechty sú v móde.

8. Na odrasty a šediny korektorom a farebným púdrom


Nemáte čas vysedávať u kaderníka a potrebujete rýchlo, pokiaľ možno okamžite zakryť odrasty a šediny? Našťastie existujú špeciálne vlasové korektory, ktoré ponúkajú rýchlu pomoc. S pomocou aplikátora naneste na cestičky malé množstvo farby vo forme krému alebo púdru. Po návrate domov ich stačí umyť bežným šampónom. A nezabudnite sa rovno objednať na farbu k svojmu kaderníkovi!

9. Rýchly večerný make-up zvládnete aj za minútu


Ak nemáte aspoň pol hodiny na kompletné odlíčenie a čerstvé líčenie od základu, nezaťažujte pokožku rýchlym nanesením make-upu. Len ľahko prepudrujte lesklé partie, vyčešte obočie a siahnite po výraznom rúži. Ideálne v červenej farbe. Rozžiari celú tvár a dodá slávnostný vzhľad.

10. Máte polhodinu? Dajte si masku a vypínacie sérum


Ak si medzi pracovnými povinnosťami a zábavou ušetríte polhodinu, doprajte relax svojej pleti. Odlíčte denné líčenie s pomocou jemného mlieka, oleja alebo odličovacieho balzamu, ktoré odstránia všetky nečistoty a nepodráždia pokožku.

Následne naneste poriadnu vrstvu hydratačnej alebo vypínacej masky a nechajte ju pôsobiť 10 až 20 minút. Pre extra efekt naneste na čistú tvár liftingové sérum. Bez ohľadu na vek dodá celej tvári svieži, mladistvý vzhľad.

Počas obdobia plného stresu neexperimentujte s novými prípravkami, radšej sa spoľahnite na osvedčené značky a produkty, o ktorých viete, ako fungujú a vaša pokožka je na ich zloženie zvyknutá. V strese sa totiž koža stáva citlivejšou a mohla by ľahko zle reagovať na novú kozmetiku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:47