StoryEditor

Takto šikovne zamaskujete stopy po prehýrenej noci

01.01.2016, 04:00
Životný štýl
Včerajší večer sa niesol v znamení nespútanej zábavy, alkoholických drinkov a divokých tancov. Ako zamaskovať stopy po prehýrenej noci?

Prežili ste perfektného Silvestra, zabávali ste sa až do hlbokej noci a ráno sa na vás pozerá unavená a mdlá pleť a k tomu červené a opuchnuté pery. Ako vrátiť pleť do pôvodného stavu?

Stres, nedostatok spánku, viac alkoholických drinkov, na aký je zvyknutý váš organizmus, pobyt v zafajčenom bare. Pokožka na tvári si všetko pamätá a dá to patrične najavo. Pohľad do zrkadla tak nie je práve najpríjemnejší. Vypátrali sme zopár trikov, ako vyzerať krásne a sviežo aj po náročnej noci.

Korektor


Korektor je vítaným spoločníkom po bujarej zábave. Napraví to, čo spôsobila prebdená noc. Jediné, na čo si treba dať pozor, je jeho farba. Padne vám vhod korektor s ľahkým žltým podtónom, ako píše glo.com. Podľa maskérky Liny Hansonovej vyzerá na pokožke prirodzenejšie ako tie v ružovom odtieni, pomáha proti tmavým kruhom a začervenaniu a vaše oči doslova prebudí.

Vankúš


Aj keď po príchode domov zo silvestrovskej párty nič neriešite a padnete rovno do postele, spomeňte si na to aspoň nabudúce. Ak budete spať tak, že hlavu budete mať vyššie ako telo, zabránite tak vzniku opuchnutým očiam, ktoré sú častým problémom po preflámovanej noci. "Spánok, kedy je celé naše telo v rovnej polohe spôsobuje hromadenie tekutín na miestach, ako je mäkké tkanivo pod očami. Ak budete mať hlavu na dvoch vankúšoch, pomôžete tým znížiť opuchy," radí dermatológ Joshua Zeicher, MD.

Bronzer alebo tvárenka


Stačí vám bronzer alebo tvárenka v ľahkom ružovom odtieni. "Nanesením bronzera na tvár, bradu a čelo získate zdravý a slnkom pobozkaný vzhľad. Ak potrebujete trochu viac života dodať svojej pokožke, siahnite po ružovej alebo broskyňovej tvárenke. Vaša pleť bude zrazu vyzerať mladšie a čerstvejšie," tvrdí Hansonová.

Primer


Je známy vynikajúcimi vyhladzujúcimi a zjednocujúcimi schopnosťami. Skvelý podklad pod mejkap, no jeho účinky oceníte aj teraz. Primer dokáže nemožné, akoby šibnutím čarovného prútika rozjasní celú tvár. Môže za to silikón, ktorý obsahuje. Ten pomáha vyhladiť povrch pokožky a odrážať svetlo. Kruhy sú tak menej viditeľné.

Čajové vrecúška


Predstavujú prirodzený spôsob, ako zmierniť opuchy, upokojiť očné okolie a hydratovať citlivú podráždenú pokožku. "Aplikujte chladené čajové vrecúška alebo plátky uhorky na každé viečko po dobu 10 až 15 minút," povedala Hansonová.

Hydratačné sérum


Alkohol dehydratuje pokožku, takže potrebujete niečo, čo jej vráti stratenú vlhkosť a privedie k životu. Pomôže vám vysoko-koncentrované sérum proti vráskam, vďaka ktorému budete vyzerať sviežo. Jeho účinné zložky preniknú hlboko do pokožky, hydratujú ju, upokojujú začervenanie a zjemňujú vrásky.

Kofeín


Vačky pod očami doslova vymažú produkty s obsahom kofeínu. Pomáhajú zúžiť cievy, ktoré prispievajú k opuchom. Minimalizujú tmavé kruhy a ak budete mať k dispozícii krém na oči  s roll-on aplikátorom, očné okolie si perfektne premasírujete, čím ho zbavíte prebytočnej tekutiny.

Očné linky v neutrálnom odtieni


Neutrálne očné linky dokážu rýchlo napraviť červené oči. Jednoduchý trik s výbornými výsledkami. "Zatiaľ čo očné linky v čiernej farbe zdôraznia podráždenie, tie s neutrálnou farbou znižujú výskyt začervenania, takže oči sú svieže a jasnejšie," hovorí Hansonová.

Červený rúž


Jasné farby na perách priťahujú pozornosť od unavenej pokožky. Sústreďte sa na svoje prednosti a zvýraznite ich. "Výrazné pery obrátia pozornosť od unavených očí," tvrdí Hansonová. Zamerajte sa na svetlé odtiene, pokojne môžete siahnuť aj po červenej.

Ďalšie tipy

  • Spravte si hydratačný nápoj, ktorý vás postaví na nohy. Zmiešajte 230 ml vody, 110 ml kokosovej vody, 110 ml 100-percentného pomarančového džúsu a štipku morskej soli.
  • Pomôže tiež popíjanie repnej šťavy a konzumácia šalátu na obed, ktorá obnoví funkciu pečene.
  • Siahnite po peelingu s vitamínom C a premasírujte si ním celé telo. Tým rozprúdite krvný obeh, budete vyzerať sviežejšie a alkohol sa tak dostane z vášho systému rýchlejšie von. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:39