Ako sa odfotiť a vyzerať skvelo?Unsplash
StoryEditor

Hanbíte sa alebo neviete, čo s rukami? Naučíme vás, ako sa odfotiť a vyzerať skvelo

20.02.2022, 14:00
Životný štýl
Neviete, ako sa odfotiť a vyzerať v každej póze skvelo? Prezradíme vám, ako docielite na záberoch prirodzenosť a pritom sa nebudete cítiť sa nepríjemne či strnulo.

Aj keď to možno nevyjde na prvýkrát, všetko je len o cviku a trpezlivosti. Dokonalé fotky, ktoré vidíme napríklad na sociálnych sieťach sú výsledkom tréningu a experimentovania. Pozrite sa, čo robiť s rukami a ako pózovať s partnerom či priateľmi, aby ste mali zábery ako od profesionála.

Neviem, čo s rukami

Ak neviete, čo na fotografiách robiť s rukami, vyskúšajte pózy, ktoré sú veľmi jednoduché a dokážu urobiť naozaj zázraky. Pred fotoaparátom sa musíte predsa cítiť pohodlne, aby to bolo cítiť aj z výslednej fotografie. Tieto pózy môžete využiť pri každej príležitosti. Skúste napríklad ohnúť ruky v lakťoch a dať ich nad hlavu, majte ruky vo vreckách, jednu ruku nechajte padnutú a druhú položte na pás alebo vyhoďte obe ruky do vzduchu. Taktiež sa môžete skúsiť pohrať s vlasmi alebo jednoducho prekrížiť ruky.

Spontánne fotografie s priateľmi

Pózovanie pred objektívom s priateľmi by malo byť hlavne o zábave a spontánnosti. Prezradíme vám, ako odfotografovať naozaj nezabudnuteľné snímky. Skúste sa postaviť pred fotoaparát z boku a hlavu otočte smerom k nemu, snažte sa, aby ruky každej osoby robili niečo iné. Môžete sa za ne držať alebo položiť tomu druhému ruku cez rameno. Taktiež môže byť zaujímavé, ak budete naraz kráčať smerom k fotoaparátu alebo sa jednoducho budete úprimne smiať. Skúste si sadnúť na zem a každý urobte inú pózu.

Pózy, pri ktorých sa zaručene uvoľníte

Uvoľnite sa a nedovoľte, aby ste sa na fotkách cítili strnulo. Tu platí pravidlo, že ak je vaša póza neprirodzená, pravdepodobne tak bude vyzerať aj výsledok. Skúste byť neustále v pohybe, to výslednému záberu dodá dávku dynamiky. Takýmto štýlom si zaistíte skutočne veľa dobrých zvečnených momentov. Taktiež sa snažte meniť výraz tváre, veď predsa nikto sa nevydrží desať minút neustále usmievať. Zmena mimiky umožní to, že budete vyzerať viac uvoľnenene a prirodzene. Jednoducho, pri fotení veľmi nepremýšľajte Posledným tipom je, že nestresujte, ak fotografie na prvýkrát nevyjdú. Naučiť sa pózovať a cítiť sa pohodlne je dlhší proces.

Romantické zábery s partnerom

Fotografie s partnerom by mali byť takisto prirodzené ako s priateľmi. Skúste sa pri fotení uvoľniť a robiť to, čo robíte, keď ste sami. Dajte si napríklad bozk na čelo alebo dovoľte partnerovi, aby vás zdvihol do vzduchu. Taktiež sa môžete posadiť na zem medzi partnerove nohy a jednoducho sa na seba romanticky usmiať. Najlepšie partnerské snímky sú vždy tie, ktoré nie sú nútené. Skúste sa začať baviť alebo si spolu zatancujte.

Pózy, ktorými nič nepokazíte

Existujú pózy, ktorými nič nepokazíte a ich výsledok bude skvelý. Vždy, keď si nie ste isté, ako sa postaviť, môžete si vyskúšať prehodiť vlasy zo strany na stranu alebo na fotografii kráčať. Taktiež sa skúste pohrať s rukami pri tvári alebo ich jednoducho vyhoďte do vzduchu či smerom k objektívu. Môžete pri tom sedieť, ležať alebo stáť. Hlavne sa musíte cítiť prirodzene.

Snažte sa experimentovať

Ak sa cítite nepríjemne, keď stojíte či sedíte, môžete využiť možnosti priestoru, ako napríklad stenu. Skúste zaexperimentovať, oprite sa o ňu, dajte ruky nad hlavu alebo si jednoducho v opretí prekrížte nohy, aby ste telo predĺžili. Môžete sa posadiť a oprieť sa o stenu a dodať fotografii ležérnejší štýl. Je len na vás, ako bude výsledok vyzerať. Dôležité je, aby ste sa naučili nebyť strnulé.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:08