shutterstock.com
StoryEditor

Dôkaz, že všetko sa dá. Milene pomohla schudnúť psychologička!

11.12.2020, 16:08
Životný štýl
Pokúšať sa zoštíhlieť v čase, keď je vaša myseľ pod tlakom či stresom je hlúposť. Iba si tým môžete pohoršiť. Základom je „upratať si“ v hlave. Milena to pochopila a vďaka tomu zhodila takmer dvadsať kíl.

S nadváhou som bojovala odjakživa, a moje telo po všetkých tých zaručených diétach väčšinou ešte viac „spuchlo“. Keď sa mi narodil syn, zadržiavala som vodu a pribrala ďalších desať kíl. Vtedy som však postavu neriešila, pretože môj Adamko nevážil ani jeden kilogram. Bol tak maličký, že sa mi vošiel do dlane a celý jeden rok zápasil o život. Ten šialený stres sa podpísal nielen na mojej psychike, ale aj na životospráve. Išlo mi len o to, aby syn žil, nič iné ma nezaujímalo. Keď môj chlapček dostatočne zosilnel a bol mimo ohrozenia života, ja som si konečne trochu vydýchla. No skutočný zlom, čo sa týka zmeny mojej postavy, nastal, keď som sa rozhodla s pomocou psychologičky meditovať a robiť takzvaný autogénny tréning. Vďaka nemu som začala mať rada samu seba.

Už sa neprejedám

Usilovne som na sebe pracovala formou meditácií, afirmácií, čistení a odblokovaní starých väzieb a stal sa zázrak. Pomaly, ale isto som začala chudnúť. Znie to asi neuveriteľne, ale v momente, keď som prestala riešiť hmotnosť a prijala sama seba aj s tými 105 kilogramami, som bez nejakého fyzického úsilia počas roka schudla sedemnásť kíl. Snáď ma nikto neukameňuje, no ja som zo svojho jedálnička naozaj nevyradila vôbec nič. Jem a pijem úplne všetko čo mám rada a nič si neodopieram. Keď pochopíte, že láska je aj v jedle, prestane byť vašim nepriateľom a stane sa spojencom. Možno som sa len toľko neprejedala, pretože som si tým už nepotrebovala kompenzovať vnútorné problémy. Zmenila som myslenie, nie návyky.

Je to v hlave

Teraz vážim 88 kíl pri výške 164 centimetrov. Viem, že mám ešte stále dosť kíl navyše, ale pretože som spokojná, idú postupne dole bez toho, aby som sa trápila diétami či trýznila cvičením. Nikdy som nešportovala a myslím, že ani nie som typ, ktorý s tým nejako na vážno začne, ale už, našťastie, chápem, že ja som skrátka taká a nemusím byť ako modelka. Prirodzenému pohybu sa však nebránim. Viem, že je pre rovnováhu človeka dôležitý. Veľa som začala chodiť do prírody, rada v nej trávim čas, chodím na prechádzky, meditujem a píšem knihy. Momentálne žijem so svojím synom bez partnera, no vôbec mi to nevadí. Jednoducho je všetko tak, ako má byť, a má to svoj dôvod. Žijem prítomným okamihom a som spokojná aj bez muža. Nechcem synovi zaobstarávať otca len preto, že sa to má, alebo musí. Ak mám nejakého muža stretnúť, myslím, že sa to stane v pravý čas.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:37