shutterstock.com
StoryEditor

Toto je deväť vecí a nápadov, s ktorými lepšie prežijeme dlhší čas v karanténe

13.04.2020, 18:00
Životný štýl
Ponúkame vám pár rád a tipov, s ktorými je aj dlhý čas strávený doma, medzi štyrmi stenami, tak trochu osviežujúcejší, slnečnejší, skrátka, krajší.

Upracte si!
Máte aj vy zásuvky, ktoré vôbec neotvárate, lebo sú plné vecí, ktoré nepotrebujete? Áno, máte. Otvorte ich a všetko, čo je vo vašom byte navyše, povyhadzujte. Ak máte k nejakej veci vzťah alebo sa k nej viaže spomienka, odložte si ju do spomienkovej truhlice alebo škatule. A zásuvku využite na veci, ktoré naozaj potrebujete a povaľujú sa vám po stole alebo niekde inde. To isté sa dá urobiť so šatníkom. Zima je dlhá.

Napíšte starým kamoškám
Chceli by ste vedieť, ako sa majú, nie? Spolubývajúce z internátu, kamarátky zo spoločnej brigády alebo baby, s ktorými ste sa nejaký čas v mladosti delili o svoje zážitky. Nájdite ich na sociálnych sieťach a napíšte im o sebe, o vašom živote... A chcite od nich to isté. Verte, je to super, spojiť sa s niekým, s kým vás spájajú spomienky. A uvidíte, že život sa naozaj s každou z nás zahral inak...

Pite viac vody
Aj telo je už unavené. Zo zimy, z tmy, z nedostatku slnka a čerstvých vitamínov. Vypite o tri poháre vody viac ako zvyknete, pokojne pridajte limetku alebo mätu či citrón. Budete sa cítiť sviežejšie.

Plňte si chladničku len tým, čo máte rada
Lebo už aj tak nie sme v pohode... slnko nikde, všade zima a tma. Ak teraz začnete do chladničky nakupovať veci, ktoré sú síce zdravé, ale vy ich nemáte rada, zlá nálada sa ešte vystupňuje. Počkajte si na jar, keď už tak veľmi chcete detoxikovať, teraz jedzte, čo vám chutí. Aj medzi zdravými potravinami máte určite svojich favoritov a nikto nepovedal, že brokolicu, mrkvu alebo čokoľvek je vášmu jazyku blízke, nemôžete jesť stále dokola.

Vytlačte si fotografie a vyzdobte nimi dom
Kedy ste si naposledy robili album z dovolenky alebo z výletu? Kedy ste si naposledy dali fotky vyvolať? Ani sa nepamätáte, však? Vráťte sa k tejto bohumilej činnosti, kombinujte fotky do rámikov, hľadajte pre ne miesto na stenách, komodách, zútulnite si nimi byt. Garantujeme celé jedno víkendové popoludnie plné zábavy.

Naučte sa niečo, čo neviete, ale v princípe by ste mali vedieť
Napríklad viazať kravatu. Základy prvej pomoci či sebaobrany. Niečo, o čom nikdy neviete, kedy budete potrebovať a v princípe by sme to mali ovládať všetci.

Upečte tortu
Nie koláč, ktorý robíte pravidelne a viete ho aj poslepiačky. Nájdite si recept na dobrú, náročnú tortu – určite tam musí byť želatína – a keď bude hotová, krásne ju vyzdobte. Len tak pre radosť. Alebo na oslavu toho, že už konečne príde jar.

Vyskúšajte pilates.
Povzbudí, spevní a namakáte sa. Skupinovo aj individuálne.

Osvojte si týchto 7 motivačných citátov na každý deň:
1. Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy sa nevzdávajte.
2. Nehľadaj ľahké cesty. Tie hľadá toľko ľudí, že sa po nich nedá prísť nikam. Život nie je o tom, aké silné rany rozdávaš, ale aké silné rany dokážeš zniesť a pokračovať ďalej.
3. Nečakajte. Ten pravý čas nikdy nepríde.
4. Neplytvajte svojím časom a nežite život niekoho iného. Nedovoľte, aby názory ostatných potlačili váš vnútorný hlas. Majte odvahu nasledovať svoje srdce a intuíciu.
5. Zariskuj, alebo navždy strať svoju šancu.
6. Prekážky sú na to, aby sa prekonávali.
7. Deň, ktorý vám môže zmeniť život, sa začína každé ráno.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 05:28