Pixabay
StoryEditor

Chcete byť úspešnejšia v práci? Dávajte si pozor na to, čo hovoríte!

11.09.2018, 11:25
Životný štýl
Lámete si hlavu nad tým, prečo vás kolegovia nepozvú na obed a toho povýšenia sa asi v tomto storočí nedočkáte? Nemusíte nikomu škodiť ani chodiť pravidelne neskoro na poradu. Za zlou pracovnou reputáciou väčšinou stojí to, čo hovoríme.

Väčšinou si tieto frázy ani neuvedomujeme, ale automaticky z nás robia pesimistického, neochotného, kto nevie fungovať v tíme. Najhoršie na tom je, že tieto vety hovoríme nevedomky a nepripadá nám na nich zlé.

Toto sme vždy robili tak

Veta, ktorá je zabijakom inovácií. Jediné, na čo sa môžeme spoľahnúť je, že život je zmena. To, čo fungovalo včera, dnes už platiť nemusí. Zamestnanci, ktorí sa odmietajú prispôsobiť niečomu novému, môžu byť vnímaní ako problémoví alebo leniví.

Zhadzujete sa

Veľa sa ospravedlňujeme, alebo predtým ako niečo poviete, spojíte to s vetou „možno poviem úplnú blbosť.“ Tým sa ale prezentujeme ako nedôveryhodná osoba, ktorá pochybuje o sebe.

Toto nemám v náplni práce

Ten, kto to hovorí, dáva veľmi jasne najavo, že sa bude zaoberať len tým, čo je najnutnejšie. Odmietnuť úlohu, ktorá nespadá do vašich kompetencií, sa dá urobiť diplomatickým spôsobom.

Neznášam svoju prácu

Aby ste sa v živote cítili dobre, musíte byť spokojní. To znamená, že buď akceptujete svoje zamestnanie so všetkým, čo obnáša, alebo pôjdete šťastie hľadať inam.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 21:21